See suhe on peaaegu täpselt 1 : 400. On see teiste rahvastega võrreldes kõrge või madal, vajab täiendavat uurimist. Isikliku positiivse momendina võin aga esile tuua, et minu sõprade seas on see vahekord ainult 1 : 20. Kuna iseseisva kriitika ja analüüsi oskus on vaieldamatult olulised intelligentsi tunnused, selgub, et mul on 20 korda targemad sõbrad kui eestlasest FB konto omanikul keskmiselt.

Muidugi tuleb arvestada, et osa uskujaid on klahvile vajutanud purjuspäi või raske haiguse tagajärjel. Aga nii suurte arvude puhul on viga siiski tühine ja miks mitte eeldada sarnaste motiivide osa ka mitteuskujate grupis.

Selgituseks veel nii palju, et ma ise ei kuulu kummassegi gruppi, sest minu meelest kuuluvad dopingu kasutamise ja avastamise protsessid spordimeditsiini, mitte religiooni valdkonda. Aga see selleks, nagu ütleb Lembitu Kuuse.

Vanarahva tarkus väidab: ütle mulle, kes on su sõbrad, ja ma ütlen, kes oled sa ise. Nii et tehku aga iga konto omanik vastav katse enda peal ära ja võrrelgu seda keskmisega. Kes saab kõige parema (väiksema) suhtarvu, ongi kõige targem eestlane. Lihtne.

Ekspress võiks aga seejärel avaldada saja targima eestlase edetabeli.