Hea elu on tagasi

Eesti majanduses ilmnevad ülekuumenemise märgid. Mart Opman: „Ma ei näinud Budapestis isegi viie päevaga nii palju üle 2,5–3-liitriseid autosid, kui näen neid Tallinnas ühe tunniga.“ Eelmisel aastal iseloomustasid majandust erakordselt kiire majanduskasv, aktsiahindade plahvatuslik tõus ja sellele järgnenud börsikrahh. Kas täna oleme pohmellis? Hardo Pajula: „Pohmell on juba möödas, halb mälestus kaob ära ja võetakse uued pitsid.“

Mobiliseerumine

Mobiiltelefon oli veel aasta tagasi kindel märk kuuluvusest võitjate hulka. Nüüd võivad ka vähemedukad end ehtida edu rekvisiitidega. Siia hulka kuulub ka vaimuinimeste tulek mobiilsidevõrkudesse. Mobiiltelefon kuulub samasse lahtrisse krediitkaartidega – nad on sissepääsupiletid uude ellu.

Barbi Pilvre

Eestlasi on tabanud ostuhullus

Postimüügi-kataloogides pakutavad imetooted lähevad suure müügieduga. Eriti ostualtid on maainimesed. Hästi lähevad kaubaks potentsiplaaster, saleduspüksid ja elektrooniline valvekoer, samuti kaelakee, mis tugevdab aurat ja sallivusvõimet, niidi nõela taha panemise masin, elektriline juuksehari jne. Aukartustäratavalt kõrged hinnad ei hirmuta tellijaid. „Ma võitlen praegu ülirentaablusega,“ vangutab kataloogifirma juht uskumatult pead.

„SELLE“ KLUBI AVAMINE

Tallinna esimese homomeelse ööklubi avamispeol said kokku Tallinna ööelu kaks ringkonda – klubiaktivistid ja homoaktivistid, kes mõnes isikus ühtisid. Puupüsti täis klubi umbses õhus hõljus ootusärevust, kõhklust, demonstratiivset seksuaalsust ja hirmu valesti mõistetud saada. Väga eriline kogemus oli näha oma sõpra võõra mehe embuses. Üks naine nuttis kempsus südantlõhestavalt ja kaua.

Tülpinud ärimehed

Eestis on tekkimas uus kiht inimesi – rantjeed. Keskeale läheneva mehe nägu on tuttav Äripäevast ja Kroonikast. Talle kuulub üks Eesti suuremaid firmasid. „Mõtlen närviliselt, kas olen kinni jooksnud. Tänane Eesti ei paku enam häid ideid. Viimase aasta jooksul pole ma ühtki uut firmat asutanud. President ütleb, et tehke äri ja tulge siis poliitikasse. Mis see mulle annaks? Vahetasin oma naise efekti (s.t noorema – Toim.) vastu. Kui sa praegu oma naist beibe vastu ei vaheta, siis sa polegi enam in. Täna olen ma üks lõhki rebitud tõmbleja. Ja jään selleks elu lõpuni.“

Narkar kasvatab kanepit ise

Mida te arvate, kui teie sõber ajab taga luminofoorlampe, pinnase happesuse mõõtjat, ventilaatorit ja turbamulda? Aga loomulikult seda, et nüüdsest peale on teie sõber otsustanud kanepitaime kasvatama hakata. Üha rohkem kanepit kasvatatakse Eestis kohapeal. Kanep kasvab nii paneelelamute aknalaudadel poti sees kui ka keldrites ja suvel lausa avamaal. Kanepit pruugivad paljud nooremapoolsed loomingulised inimesed: ühes tuntud ja edukas büroos on suur vesipiip pong statsionaarselt üleval – kes tahab, läheb ja teeb möödaminnes mõne mahvi.

Uus šikk on sündinud

Moe moesõnaks on „šikk“. Sellega tähistatakse uut moesuunda, milles elegantsile ja peenusele lisandub mingi kolmas, ootamatu komponent. Näiteks: kirbuturu-šikk, et olete šikk hoolimata oma naftaliinihõngulisest second-hand garderoobist; heroiin-šikk: hoolimata vaevatud narkarivälimusest olete šikk; öko-šikk: hoolimata oma maalähedasest ja keskkonnasäästlikust elustiilist olete šikk jne. Nüüd on lisandunud uus kategooria: TRAUMAPUNKTI-ŠIKK, mis tähendab, et hoolimata saatuse muserdusest olete šikk igas olukorras.

Foto: Traumapunkti-šikk – värskelt nõelutud kulm Bella Freudi käe alt.

Up

Mehed, kes pingutavad selle nimel, et aastaringselt hea välja näha. Raatsivad osta korraliku kuumahülgava ülikonna ning õhukingad. Selline mees on tõeline vaatepilt tüüpiliste mehepoegade kõrval, kes käivad suviti ringi sitsipluusi-rõveduste väel.

Kappa dressid. Siinsete siilipeadega disko- ja jõusaalipoiste ajatu univorm on end üles haipinud ka Londoni moenoorte seas.

Down

Euroremont Uus mõõdupuu, millega inimesed üksteist hindavad. Kellel on, see on paugupealt kõva mees, kellel pole, seda vaadatakse nagu kärbest poris.

Sorry-ütlemine – kas olete tähele pannud, et ajast, mil eestlaste kõnepruuki tuli sõna sorry, on muutunud kogu patukahetsemise idee tervikuna? Keegi astub trammis jala peale? Sorry. Kojamees lõhub keldriakna ära? Sorry. Vaevalt et nüüd inimesed teadlikult ükskõiksemaks muutunud on. Pigem on põhjuseks selle väikese tobeda sõna jõud, mis võimaldab sul end iga kell hästi tunda, ükskõik, mis tükiga sa hakkama poleks saanud.

MEIE MEES NBA-S: Martin Müürsepp 1998. aastal tähelendu ootamas.
Talumehed metsas Mis hirmus veretöö toimub Eesti metsades! Justkui uus Mahtra sõda lahti läinud, talumehed elektrisaagidega põlispuude kallal. Jätke puude räsimine, mehed! Mütake parem põllul nagu vanasti.

Juhan Smuuli monument kadunud

Laululava ja Lasnamäe poole viiva kõrvalise tee ääres asunud monument sattus esimest korda vandaalide küüsi neli aastat tagasi. Rahvakirjaniku sõrmeots oli ära hammustatud ning tema õlalt varastatud pronksis kajakas.

Tondi Ööbiku tütre tagasitulek

Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton kavatseb nimetada saadikuks Eesti Vabariiki Miliza Korjuse tütre Melissa Foelsch Wellsi.

Nokia värbab Eestist ajusid

Telekommunikatsioonispetsialistidel on turgu ka väljaspool Eestit. Juulis avaldas Nokia Ees kaheleheküljelise ingliskeelse kuulutuse, kus otsis spetsialiste. Märgitud oli 12 ametikirjeldust. Fontese personaliotsingute direktor ütleb, et Nokia juhtum on seni suurim Eestis korraldatud rahvusvaheline töövärbamise kampaania. Ettevõtlikumad eestlased ei jää ootama, millal kompaniid neid Eestisse otsima tulevad, vaid hoolitsevad põnevate töökohtade eest ise.

Phoenix ootab Müürseppa

Martin Müürsepa mängustiil meeldib Phoenix Sunsi peatreenerile Danny Ainge’ile sedavõrd, et ta kauples eestlase Dallas Mavericksilt endale.

NÄDALA ANEKDOOT

Haapsalu kesklinnas uudistavad maamehed Robert Lepiksoni uut Porschet.

„Vabandage, mis firma auto see on?“

„See on minu auto, mitte firma oma,“ ütleb Lepikson.