Eelmisel aastal kuulutas Hansapank, et ehitab Tallinna lähedale tühjale maale odavate peremajade rajooni. Kolimine uude rajooni tähendab korteriinimesetele täiesti uue elu algust. Maju kerkib uude külla nagu maikellukesi.

---

Aga siis ärgem ärbelgem oma tere-tulemast-Eesti-märkidega. Tunnistagem siis ausalt, et esindame just nimelt seda mentaliteeti, mida Lääne ühiskonnateooriates käsitletakse postkolonialismina.

Rein Veidemann

---

Kõige väiksem asi maailmas on kükitav mannatera. Fiat Seicento on kohe järgmine.

Toomas Vabamäe

---

Nüüd tahavad kõik otsustada, aga mille üle, ei saa nad enam aru. Massidel näib puuduvat peenemat sorti ilmataju, ja pahatihti ei piisa riigivalitsemiseks vaid poliitökonoomia tundmisest. Aga kuis nad pooldavad neid või teisi parteisid!

Mati Unt

---

Ajutised raskused on lõppenud, saabunud on raske aeg

Raivo Palmaru

---

Eesti meedia on kristluse poole lopakil. Maausulisi näidatakse valdavalt anakronistlike veidrikena, krišnaiite eksootilise estraaditrupina, sataniste lausa eluohtlike hälvikutena.

Berk Vaher

---

Räägitakse, et Tallinnas on igav klubielu. Bullshit! Kus te veel näeksite stseeni, et neljakümnele lähenev Eesti-Soome seltskonnadiiva siseneb kahe vindise 13–14aastase tüdrukuga varahommikul gay-klubisse?

Riigiamet uurib rinnanibude avalikustamist

Värska Vurtsu reklaamis paistab neiu särk läbi. Tema rinnanibud on kõigile näha. Tarbijakaitseamet kahtlustab kõlvatust ja kaalub reklaami ärakeelamist. Olukorras, kus Eesti tanklad müüavad solkkütust, pangad koorivad julmalt kliente ning äsja poest ostetud jalatsid kipuvad lagunema, mõõdab tarbijakaitseamet särgikese läbipaistvust.

Hüvasti, Soome mark

Tänavu lõpetab oma eksistentsi eestlaste lemmikvaluuta – Soome mark. FIM, meie koduvaluuta, on olnud viimased kümme aastat eestlase odavuse mõõt ja ühtlasi koputus meie südametunnistusele.

Hull piduõhtu Jõhvis

Ida-Viru venelastel on uus traditsioon – nad korraldavad hullumeelseid pidusid, mis on menukad ka kohalike eestlaste seas. Mõte on lihtne – alguses joovad naised nii palju kui tahavad. Siis toimub meeste striptiis ja erootilised võistlused. Alles seejärel on meeskülalised teretulnud. [---] Üks strippar viidi reanimatsiooniga minema, kuna tema meheväärikus sai vigastada.

Eesti kui vabamõtlemispiirkond

Eesti olgu tsurrikoht, kus saab suitsusaunas arutada holokausti-, neegri-, abordi- ja terroriprobleeme.

Kui äkki teekski oma riigile jumala uhiuue (brand new) märgi – arendaks Eesti rahvusvaheliseks vabamõtlemispiirkonnaks. Paneks lisaks naftatransiidile uute meediate ja mõttemesside vahendusel käima keskkonnasõbraliku ideetransiidi, mille kraane kurjad polkovnikud ei saa eales kinni keerata?

Vano Allsalu

Kümme aastat ENSVta

Aga sa ei saa kunagi kindel olla, et su oma lapsed või lapselapsed ei otsusta ühel heal päeval, et persse see kapitalism. [---] Ekke on alles kolmene. Aga läheb veel 15 aastat mööda. Ja siis? Siis ütleb keegi pukist. Vaata seda pankurit. Ta paneb lihtsalt paar milli sinu raha tasku. Oled rahul? Arvad, et ta on ropult tark või ropult töökas? Ära usu. Vaata, siin on sulle kolm õlut ja siin on tukk – saada talle paar tinatükki kannikate vahele – ta on selle ära teeninud. Tulevad kord vasakpoolsed pukki – jagame pankurite pleki ära, pankurid paneme kõik kinni ja joome ennast täis. Ja ülehomme avastame, et selle papi eest pole poest enam midagi osta. Ajalugu ju kordub. Oeh, mina ei tea, mis teha. Vaatan oma lastele otsa – mis saab, kutid?

Peeter Sauter

Marurahvuslus – oht number üks

Eesti Tuleviku-uuringute Instituut ütleb, et kõige ohtlikum tulevikustsenaariumidest on ei referendumil, selle negatiivsed tagajärjed on Eestile kõige ebameeldivamad. Selle nägemuse järgi on uue Eesti suurimad vaenlased just Eesti marurahvuslased. „Ei“ on kahtlemata suur võit nendele Eesti tõsirahvuslastele, kes võimendatult muretsevad Eesti kultuuri ning rahvuse püsimajäämise pärast ning on veendunud, et ainult üksi seisev Eesti suudab võõrmõjusid tõrjuda. Poliitiline polariseeritus võtab pärast Euroopa Liidule selja pööramist uue ja ohtliku ilme.

---

Alastiolekus on power’it. Riietest loobumisega võib väljendada nii poolehoidu kui protesti, rahulolu kui põlgust. Maailmas on ka ideoloogilistel eesmärkidel alasti piketeeritud – demonstrandid tahavad sel kombel oma sõnumit rõhutada. Eelöeldu valguses paneb alastikultuuri siinne kommertsialiseerumine eriti nördima. Pean silmas kõikvõimalikke tissimissi- ja persenäitamise konkursse (mõlemaid on Eestis reaalselt korraldatud).

Marko Mägi

---

Ekspressist lahkuda on ühtaegu kahju ja rõõm. Kahju sellepärast, et nii head tööõhkkonda pole mul enne olnud. Ekspressi peatoimetaja on uhke amet, kuid tähtsam on lahe tööõhkkond. Ja muidugi pole väheoluline see, et olen saanud seda firmat teha selliseks, nagu mu meelest üks hea firma peaks välja nägema. [---] Ekspress on karm koht selle poolest, et siin öeldakse üksteisele asju otse ja kohe. Mõnikord on see ebameeldiv, kuid tööaega oleme nii väga palju kokku hoidnud. See oli väärt kogemus.

Aavo Kokk