(Pealkirju)


Hakklihamasinat lutsinud imik sai narkomürgituse

Eestlanna räägib oma elust moslemi teise naisena

Miks lillkapsas nii kallis on?

President Kersti Kaljulaidi vanaisa suunas Konstantin Pätsi propagandat

AJASTU LÕPP: Politsei sulges Tallinna viimase suure lõbumaja

Eesti esimene nõidade edetabel

Hüpe läbi raudse eesriide ehk sangarid, spioonid ja kameeleonid

Türkalsed põgenevad diktatuuri eest Eestisse

Eesti halvim laulja: inimesed tahavadki midagi koomilist

Repinski kitsefarmi verised varjuküljed

Siil nohus

Roheliseks latakaks disainitud rändrahn käivitas võimsa rahvuspsühholoogilise vabade assotsiatsioonide puhangu, õnnetule kujundile tekkis meeletus koguses hüüdnimesid. Ratsionaalselt võttes esitleti meile reedel lihtsalt üht kujundusvõtete kogumit, rõhutati küll, et see pole “eesti märk”, aga keegi ei kuulanud seda. Tige tark mehike oli kivi alt välja lastud ja EAS jääbki teda taskus kaasas kandma.

EESTI MÕJUTUD 2017: Võrno, Rõivas, puukallistajad ja teised

Tahtsime panna nad ka pingeritta, kuid ei viitsinud – sest mis mõju sel ikka olla võiks.

STEVEN-HRISTO EVESTUS - JUHTIV RIIGIPROKURÖR

Palus Assar Pauluse vanglast välja lasta, aga kohus saatis ta kuu peale, uskudes rohkem vangla juttu, et Paulus on ohtlik kurjategija, kes rikub lisaks režiimi, kuna ei suvatse töötada koristajana.

LEA PÄHKEL - RINGKONNAPROKURÖR

Ei suutnud rahvakirjanik Kaur Kenderit kinni panna vaatamata pikaajalistele pingutustele.

PUUKALLISTAJAD

Tegid tohutuid pingutusi, et üht Õismäe noorukest paju peetaks mitmesaja aasta vanuseks emapuuks ning see alles jäetaks. Puu võeti maha, järele ei jäänud kändugi.

URMAS SÕÕRUMAA - ETTEVÕTJA

Püüdis kokku panna tugevat valimisnimekirja. Püüdis valimistel teha korralikku tulemust. Püüdis veel valimisõhtul ajakirjanikke veenda, et nende hääled on kuskil “kinni” ja küll nad tulevad. Püüdis jätta muljet, et juhib Eesti olümpialiikumist. Püüdis seletada, et tegeleb suurte asjadega, mitte nokunäppimisega.

PIRET REINSON - EASI ENDINE TURUNDUSJUHT

Püüdis nädalate kaupa selgitada, et rändrahn ei ole uus Eesti märk. Keegi ei võtnud kasutusele ka nn “tööriistakasti”, mis rändrahnuga kaasas käis.

MARIANN JOONAS JA HANDO TÕNUMAA - TELEGRAMI JUHID

Enamik inimesi ei usu endiselt, et maa on lame. Gloobused on endiselt poes müügil ja koolis õppevahendina kasutusel.

HANNES VÕRNO - kommunaalpoliitik

Pidi Viimsi ausaks ja läbipaistvaks tegema, aga ikka vana vilunud kavalpea & co askeldab Eesti Beverly Hillsis.

LENDORAV - IMETAJA

Müütiline olend, kelle abil püütakse takistada massilist metsaraiumist.

Ekspressi Seltskondliku Analüüsi Toimkond

---------------------
SEISAK ON HEA: Jüri Ratas 2017. aastal peaministrina.

Jüri Ratas on jõudnud punkti, kus Taavi Rõivas lõpetas. Ees ootab seisak . Asjad seisavad või pidurduvad, uusi reforme oodata pole. See ei pruugi aga lõppkokkuvõttes üldsegi halb olla.

Mikk Salu

Selle aasta juunis teatasid 200 Briti imaami, et nad ei hakka pidama palvusi mõrtsukate eest, kes korraldasid Londoni sillal terrorirünnaku. Politsei laskis terroristid maha ning islami tavade kohaselt peaks nende hingede päästmise nimel palvetama. Ühtegi nii tugevat hukkamõistuavaldust polnud usuliidrite suust seni tulnud.

Andrei Hvostov

(sahinad)

Keskerakonna peakontorisse ratastooliga ei pääse

Finantsraskustest pääsemiseks kolib Keskerakond Toompealt uutesse ruumidesse all-linnas, Narva maantee 31. Tegu on alkoholimüüja Regalia endise poega. Kui seal viina müüdi, ilutses aknal silt “tasumine ainult sularahas” . Keskerakond seda silti vähemalt avalikult aknale muidugi ei pane. Küll on aga partei valinud uueks kontoriks ruumid, kuhu ei lähe ratastoolis liikujatele sobivat kaldteed. On see sõnum Edgar Savisaarele?

Uus nähtus: Eesti mees juurdleb eneseabiõpikute abil meheksolemise üle

JESPER PARVE: Endine korvpallur on kerkinud meeste hingeelu esianalüüsijaks.
Mees kui norm oli seni olnud enesestmõistetavalt inimese sünonüüm ning meeste teemasid, k.a meestevahelisi erinevusi on käsitletud kui üldinimlikke probleeme ning inimestevahelisi loomulikke erinevusi, neid soo aspektiga sidumata. Geid on heteromeeste jaoks siiski rühm, millele end vastandada, kui jutt mehelikkuse defineerimisest ning peavoolumehelikkus tähendab igasuguse homoseksuaalsuse välistamist, mis omakorda on takistanud meesuuringute ja meeste elu problematiseerimise levikut.

Barbi Pilvre

Seitse klassi lõpetanud “investeerimis­geenius” lubas kasvatada raha 25 protsenti aastas

Kergeusklikud usaldasid säästud tegelasele, keda oli varem “vaid” neli korda vangi mõistetud. Mees pettis inimesi ka lubadustega müüa odavat elektroonikat. Vahele jäi ta päikeselises Californias. On selge, et mingi osa rahvast ihkab tüngameistrile mitte ainult väljateenitud karistust, vaid veidi rohkemgi.

Sulev Vedler

Parklates juhtub tohutult liiklusõnnetusi, sest parkimiskohad on liiga kitsad

Eestis toimub parklates 37 protsenti kõigist liiklusõnnetustest. Mahajoonistatud kastid on liiga kitsad. Kõige tihedamini kostab plekikolinat Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuse parklas.

Madis Jürgen