Möödunud aasta lõpul sündis Vilja Laanarul tütar. Varem oli prl Laanaru sisse kirjutatud ühte tavalisse Tallinna ühiselamusse, pärast tütre sündi on ta elama asunud kahetoalisse kõigi mugavustega avarasse korterisse Pärnu maanteel. Tütre ja õnneliku ema tervise järele ei saanud EE pärida, sest telefon selle maja 11ndas korteris on salastatud.

Liitlasriikide riiklikud raadiojaamad on lõpetanud kodanikke ruineerivad ja mingilgi määral sõjaga, kõrbega, põõsastega vms seotud laulukeste edastamise eetrisse. Näiteks ei kostu enam raadionuppu kruttides Frankie Goes to Hollywoodi lugu „WAR“, Queeni „Another One Bites The Dust“, John Lennoni „Merry Christmas, War Is Over“. Sõduril ei tohi olla tapatalgude juures mingeid eksistentsiaalseid piinu. Keelatute hulka on sattunud ka diskohitt „Boom, Band-Bang“, armastuslauluke „Your Footsteps in the Sand“ ja piibliteemaline „Burning Bush“.
KÕRBE SAHISTAJA

„Napakymppi“ on teatavasti Soome pornoajakiri. Veebruarikuu esikaanel seisab teade, et tegemist on „suure Eesti pildinumbriga“. Üle 50 eestlannast kaunitari otsivad abikaasat! Praegu on nii, et suvaline Pekka, kes kodus üldse löögile ei pääse (kõnelemata kallite ilotüttöde ostmisest), sõidab üle lahe, liputab 50margast ning eesti kaunitarid on tema ees põlvili otseses mõttes. Juhtkiri ülteb, et suur osa neidudest on jäädvustatud videokassetile , mille nimi on „Eesti neiud“. Näitasime pilte ühele eksperdile, kes väitis, et ainult mõni neist piigadest on professionaal, teised otsivad tõepoolest abikaasat. Tõenäoliselt on neid ajendanud selleks nigelad olud, paljudel pole isegi telefoninumbrit lisada.

KÄTTEMAKS?

Tallinnas Kingissepa tänaval Soome konsulaadi ukse taga on juba harjutud järjekorda nägema. Viisataotlejad püüavad isekeskis korda pidada ja tundide kaupa külmetades närve vaos hoida. 8. märtsil kella 16 paiku püüdis terve päev õues seisnud vanem daam konsulaadi uksest sisse pääseda. Eeskojas paiskas soomlasest uksehoidja daami põrandale pikali. Pärast seda, kui naine oli end püsti ajanud ja asjad kokku korjanud, võttis uksehoidja tal uuesti kraest kinni ja surus õue tagasi. Võibolla on Soome „nõukogulik“ asjaajamine kättemaks Talvesõja eest?

KELLELE MÜÜAKSE?

Väikeerastamine on alanud. Esimene oksjon peeti Haapsalus, kus müüdi kaks juuksuriäri ja lillepood. Nüüd jõudis järg Tallinna. Siin läheb haamri alla kolm kesklinna juuksuriäri. Eelisostuõigus on ruume kasutanud ettevõtte töötajatel, aga kardetakse suurema rahakotiga konkurente. Tõmmud mehed käivad juba Tallinna magusamaid äripaiku noolimas.

TAMME VILLU REPORTAAZH VANALINNAST

Õnnestus hankida stritsel ja seda „Tallinna“ kohviku ees süüa. Kohtasime tuntud muusikuid: Rauli („Chance“), Jürit (ex-„Vennaskond“), Müüli („Alice Tisler“). Viimaselt sain teada, et toimub veel ka pungikontserte, näiteks 14. juulil Kiiklas. Raekoja platsis toimus mingi kirbutsirkus. Rahvariietes lapsed tantsisid laval ja valjuhäälditest kostis rahvalikku muusikat. Meeletult igav. Rahvariided kuuluvad tegelikult sinna, kus on kiik, suveõhtu ja külamuusikud.

Savisaar sai jälle, mida tahtis: võitlust. Kui hoogsalt vehkis ta pärast kaklust rusikatega, kõneldes kolmapäeval kell 14.30 lossiväljakul autokastist. „Ta on nii noor! Hoidkem teda!“ hõiskas üks blond naisterahvas. /-/ Käis võitlus venelaste pärast ja võitlus põllumeeste pärast. Savisaare kukutajad kaotasid mõlemad võitlused. Ettevalmistus jäi nõrgaks.

„ARMASTAN EINESTADA RESTORANIDES, ÜTLES VENE KERJUS,

kelle päevateenistus on suurem kui Vene parlamendisaadiku kuupalk.

Sellise teenistuse juures näete kuidagi narmendav välja...

„Ma võiksin endale lõdvalt lubada nahktagi ja pesukuluva. Aga ma olen ju professionaal! Ega habegi niisama kasvatatud pole.“

Ligikaudu 10 aasta pärast ei õnnestu Eesti inimesel välismaa sõpradega telefoni teel vestelda ega neile fakse saata. Praegu hoiavad Eesti sidemehed telefoniliinide pealt raha kokku ja sõlmivad odavaid lepinguid. Informeeritud allikatest on kuulda, et side arenguks eraldatud valuuta kavatsetakse kulutada mobiiltelefonide arenguks, jättes muu vaeslapse ossa.

LENNAKE OMETI!

Tallinn-Budapesti ja Tallinn-Frankfurdi reisid on erinevalt Helsingi ja Stockholmi omadest tühjad. Transpordiminister Tiit Vähi, kelle ettevõtmisel otselennud algasid, on andnud välja veksli, et kui need lennureisid põhjustavad „Aeroflotile“ valuutakahjumi, on Eesti Vabariik nõus kahjumi hüvitama. Võimalus, et hakatakse kasumiga lendama, on jäänud fikseerimata. Ilmselt ei ole paljud veel ära tabanud suurepärast võimalust minna hõimlaste juurde Balatoni äärde puhkama. Võiksite seda teha. Saate ise meeldiva eleamuse ja aitate Eesti Vabariigil „Nõukogude Lennuliinidele“ valuutat teenida.

ÕUDUSFILM STUUDIOLT „KGB

Kas riigipöördekatse, mida ÜNB teadlikult riigipöördeks nimetas, muutis midagi Eesti jaoks? Jah, võime kergendusega öelda, et eesti rahvusest poliitikud leidsid kauaoodatud üksmeele.

Veel üks õnnelik külg riigipöördekatsel meie jaoks: Eesti Vabariigi politsei jäi vabariigile ustavaks. Meil ei ole praegu muud relvastatud kaitsejõudu kui meie politsei, ja ometi juhib sedagi suures osas KGB. Eesti õiguskaitseorganid ei ole kunagi nii põhjalikult allunud KGB kontrollile kui nüüd, iseseisvuse eelõhtul.