2016. aastal asutas Ameerika kinnisvarainvestor James Strole Arizonas mittetulundusühingu “Coalition for Radical Life Extension” (radikaalse elupikendamise koalitsioon). Organisatsiooni sihiks on edendada peavooluteadust, mis võiks ühel päeval olla suuteline oluliselt pikendama inimese eluiga.

Kaasaegne meditsiin lubab meil praegu elada kauem kui kunagi varem. Kuid Strole ei hooli sellest. Mis kasu on mõnest närusest lisa-aastast? Tema on huvitatud eluea pikendamisest mitte päevade ega nädalate, vaid kümnendite ja isegi sajandite võrra kuni selleni, et surm muutub valikuliseks - lõpp saab niiöelda lõpu. “Surma paradigma peab kaduma,” kuulutatakse ühingu koduleheküljel. “On aeg suunata pilgud surmast mööda piiramatu eluga tulevikku.” Leheküljel kirjeldatakse oma toetajaid kui valdkonna pioneere, kelle arv ulatub tuhandetesse.

Elupikendajad (või immortalistid) sobivad kokku kahe tüübiga. Ühed neist on ratsionalistid: teadlased, kes tegelevad gerontoloogia ehk vananemisteaduse raske tööga ja eemaldavad pikkamööda tehnilisi tõkkeid entroopia lõpetamise teelt. Kuid Strole kuulub teise tüübi hulka. Ta on ärimees, kellel puudub vastav teaduslik väljaõpe, kuid kes sellest hoolimata on täielikult eesmärgile pühendunud ja aldis vastavaid uusi algatusi toetama. Ta tahab elada määramatult kaua või vähemalt 150aastaseks.