Aga milline on see homopropaganda, mille vastu Remmak-Grassmann sõdib? Ja kes seda nii kangesti lasteaedadesse surub?

Kairet Remmak-Grassmann peaks lasteaiandusega hästi kursis olema. Ta on ökolasteaia direktor ja kahe lapse ema, õnnelikus abielus üle 20 aasta. Tal on kõrgharidus pedagoogikas. Siin loos esineb ta aga kristliku kasvatuse saanud konservatiivse poliitikuna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna riigikogukandidaadina Tallinnas.

Remmak-Grassmanni meelest ei tohi lasteaialastele rääkida sellest, et perekonnad ei koosne alati mehest, naisest ja nende lastest. Kuna põhikoolis võib inimeseõpetuse tundi valida õpiku, kus kujutatakse ka kahest mehest ja kahest naisest (koos lastega) koosnevat peremudelit, kardab Remmak-Grassmann, et peagi saab sellistest perekondadest rääkimine kohustuslikuks ka lasteaias.

„Mina ei ole nõus selles ajupesus osalema.“ Ta leiab, et sallivust saab õpetada ka väärtuskasvatuse või kiusamisvaba kooli programmide kaudu, jättes eri peremudelite teema puudutamata.

Aga mida arvavad teiste lasteaedade töötajad? Kas nemadki tajuvad homopropaganda pealetungi samuti nagu Remmak-Grassmann?