Kui paljud teist teavad Kopli trammitee ääres tegutsevat Dagestani köögiga söögipaika The Kurze? Aia taha peidetud plekist onnikeses pakutakse muuhulgas värvilisi, mitmete täidistega kurze’sid – Dagestani pelmeene. Seal on muudki imemaitsvat, erilist ja autentset Dagestani rahvusköögist. Koht näeb välja paras urgas, aga on korralik hitt gastronoomiavalla entusiastide seas.

Selliseid pisikesi kohti, mida gurmaanikalduvustega inimesed kiidavad, aga vähesed teavad, on Tallinna viimastel aastatel tekkinud lademes. Tihti asuvad nad kuskil nurga taga. Teinekord ka keset pulbitsevat city-melu, aga juhuslikult neile peale sattuda pole eriti lootust. Sise­disain neis paikades on kokku seatud nappide vahenditega. Kuid toit on mega! 

Üks inimene, kellelt sellistest söögikohtadest ikka kuulen, on mu sõber Enn Parel, Põhjala õlletehase tegevjuht. Järelikult on ta kõige õigem mees mulle Tallinna mekisaladusi tutvustama.

Avalehele
23 Kommentaari
Loe veel: