Ministrid Jüri Ratase eestvedamisel andsidki ettepanekule heakskiidu. Põhjuseid pole raske leida: enne valimisi armastavad poliitikud jõuluvana kombel kinke jagada ning Ott Tänaku ja Martin ­Järveoja edu maailmatasemel tegi rallist suurima publikuhuviga spordiala Eestis. Delfi lugude seas on teated MM-etappidelt alati kõige loetumad. Postimehes on nad samuti esiuudised. Otseülekandeid teeb ka rahvusringhääling. Toyota meeskond avas oma hoolduskeskuse just Eestis. Ja nii edasi.

Valitsus esitles ligi miljoni euro eraldamist läbi ja lõhki plussmärgiga uudisena: see lubab tänavu korraldada MM-sarja kandidaatralli ja kui see osutub edukaks, võib mõne aasta pärast toimuda Eestis teedel autoralli MM-sarja (WRC) etapp.

„Uskumatult äge samm,“ ütles üks projekti eestvedajaid Urmo Aava Ekspressile. „Hea näide, kuidas väikeses riigis on võimalik suuri asju teha.“

„Meie tublid rallisõitjad ning heal tasemel kohalikud võistlussarjad on tekitanud Eestis omamoodi rallibuumi,“ kiitis Keskerakonna liider Jüri Ratas valitsuse pressiteates. Indrek Saar lisas samas, et „rallietapp toob Lõuna-Eestisse kümneid tuhandeid külalisi ning võistlust jälgivad telepildi vahendusel miljonid inimesed üle kogu maailma“. Rahandusminister Toomas ­Tõniste Isamaast rõhutas, et tänu suurele publikuhuvile on võistlusel Eestile ka positiivne majandusmõju.

Tegelikult pole seis nii muinasjutuline, nagu eelnevast võib ­paista.