Viimasel ajal on veganism ehk täistaimetoitlus hakanud tuliselt kütma ka eestlaste kirgi. Radikaalseks toitumistrendiks peetav täistaimetoitlus jätab erinevalt taimetoitlusest menüüst välja kõik, mis on loomse päritoluga. Lisaks lihale ei tarvitata ka muna, piimatooteid ja koguni mett. Veganiks hakkamisel on üldiselt kolm peamist põhjust – tervis, eetika ja keskkond –, ent teadlikkuse kasvades põhjuste ring laieneb ja veganism võib muutuda elustiiliks. Tallinna vanalinnas täistaimetoitu pakkuva Vegan Restoran V (selline on ametlik nimi) peakokk Mikk Mägi (30) on elustiililt vegan juba ligi kümme aastat. Enne restorani asutamist ajasid Mikk ja restorani perenaine Loore Emilie Raav (28) mitu aastat kohvikuäri. Kõikvõimalikud magusad ja soolased vegan-hõrgutised said üllatavalt populaarseks ning mõtted veganrestoranist saidki teoks.
« Avalehele 2 Kommentaari