Liialdamata võib öelda, et Messi puudumisel võiks Argentina liigitada MM-il keskmikke hulka. Kui nad temata sinna üldse pääsenud oleks. Poleks Messi 2016. aastal pärast nappi paari kuud juba välja kuulutatud pensionilt tagasi tulnud, oleks ilmselt esimest korda pärast 1970. aastat finaalturniirilt eemale jäädudki, sest tulemuste vahe Messiga ja Messita mängides oli üüratu: kaheksas mängus, milles ta ei osalenud, teeniti ainult seitse punkti, kümnes mängus koos Messiga oli saldoks 21 silma. MM-ilt väljajäämisest lahutas Argentinat vaid kaks punkti.

Siin paljastubki kahekordse maailmameistri suurim kitsaskoht. Kui tiimi suurim raudvara mingil põhjusel ansamblist välja langeb, siis kes võtab vastutuse? Endine ründetäht Pedro Pasculli on öelnud, et Argentina sõltub praegu Messist kümme korda rohkem kui 32 aastat tagasi Mehhiko MM-i võites Diego Maradonast ning vastutuskoorem La Pulga õlul on tohutu.

On öeldud lausa nii: kui jalgpall oleks pokkerimäng, annaks Messi kaart su käes royal flush’i, temata võid sama hästi kui pärast jagamist käe maha panna.

Argentina

Osaleb MM-il 13. korda, meistriks on tulnud 1978. ja 1986. aastal

Peatreener: Jorge Sampaoli (58 a)

Kas teadsid, et ... Messi koondisedebüüt 2005. aastal Ungari vastu kestis vaid 43 sekundit, sest just nii kiirelt teenis ta punase kaardi.

Jaga
Kommentaarid