Reisimine on unistamine reaalajas.

Milline riik on seni kõige rohkem üllatanud?

Tõenäoliselt üllatab mind kõige enam Eestis toimuv. Kuid reisidest oli kõige enam teistsugusust esimesel Hiina reisil kuue aasta eest – ehmatas inimlikus plaanis suletus ning ideoloogia mõju inimesele. Mäletan rongisõitu Shanghaist Pekingisse, kui jagasin kupeed ühe Hiina perekonnaga – paralleelmaailmad said eriti nähtavaks.

Millise vaatamisväärsuse ees seistes oled mõttes imestanud, et kuidas see küll seitsme maailmaime hulgast välja jäi?

See on juhtunud pigem looduses, viimati Iguassu koskede juures Brasiilias. Kaks päeva hõljusin seal kui transis ringi ja ammutasin looduse väge.

Milline hotell on olnud nii hea, et sellest on isegi natuke kahju lahkuda?

Ma ei talu eriti steriilseid ketihotelle – olgu seal kui palju basseine ja portjeesid tahes. Mulle reaalselt meeldivad sellised urulaadsed urkad, kus tunnen end nagu lapsepõlves onni ehitades. Kõige eredam elamus on olnud aga Hudson Inn – Addams Family laadne neogooti lossike USA-s. Elamust rõhutas see, et olin lossis ainuke külaline ning ei kohanud kordagi ka kedagi staff`ist. Hommikusöök hiiglasliku ovaalse laua taga dekadentlikus söögisaalis koos hõbekupli all ootava aurava munaga tekitas tunde, et viibin filmis.

Millise restorani pärast sõidaksid tagasi kasvõi maailma teise otsa?

Ma olen tänavatoidu fänn – parimad kohad on seni olnud Mehhikos, Hiinas, Tais ja Singapuris. Tegelikult ka väikesed tavernid Vahemere ääres on alati äratanud minus lootusetu romantiku. Grillitud kaheksajalad ja retsina mõnes Kreeka saare rannarestos ei maitse kuskil mujal nõnda kui just seal. Ma ei alahindaks ka mõnusaid tänavabaare – kusagil mujal ei saa nii taevasse tõstvat passion fruit caprinhat kui Rios!

Milline rakendus on teinud reisimise lihtsamaks?

Google Maps ja Tripadvisor.

Kuhu sõidad järgmisena?

Mind oodatakse Uus-Meremaale loenguid andma. Oluliste elumuutuste pärast olen reisi peaaegu ära jätmas – kuid samas on see n-ö üks-kord-elus-võimalus ning püüan siis Skype`iga kompenseerida koduste igatsust.

Jaga
Kommentaarid