Praegust koosseisu vaadates, kus annavad tooni mängijad viiest suurimast Euroopa liigast ja nende tippklubidest, tundub uskumatu, et enne nelja aasta tagust turniiri oodati Belgias MM-ile kvalifitseerumist tervelt 12 aastat. Talendid ei sündinud selles Madalmaade riigis siiski üleöö ega tõstnud pead tänu pimedale juhusele. Selle taga on järjepidev töö noortega ja infrastruktuuriga. Näiteks kasvasid Liege’i Standardist, kes mattis oma noorteakadeemiasse 2007. aastal 18 miljonit eurot, koondise raudvaraks Marouane Fellaini ja Axel Witsel. Genki akadeemia investeeris sise- ja välisväljakutesse ning skautidesse kolm miljonit ning kasvatas koondisele tipptasemel puurivahi Thibaut Courtoisi ja paljukiidetud De Bruyne’i.

Selle kuldse generatsiooni esitusi said lõppenud valiktsüklis nautida ka Eesti vutifännid. Suured võidud meie ja Gibraltari üle sillutasid belglaste teed finaalturniirile, mille pilet kindlustati Euroopa riikidest kõige esimesena.

Belgia

Osaleb MM-il 13. korda, parim saavutus on 2014. aasta veerandfinaal.

Peatreener: Roberto Martinez (44 a, Hispaania)

Kas teadsid, et ... Belgia on üks kuuest riigist, kes asutasid 1906. aastal FIFA. Nende esimene ametlik mäng oli samal aastal Hollandi vastu ja lõppes 5 : 0 võiduga.

Jaga
Kommentaarid