Rohkete võimaluste linnak

Maaülikooli moodne linnak asub Tartus rohelises Tähtvere linnajaos, kus nüüdisaegsed õppe- ja uurimisvõimalused, korrastatud majad ning tipptehnoloogilised laborid on põimitud vaba aja veetmise valikutega. Tudengite käsutuses on Emajõelinna moodsaim spordimaja ja kõrgeim ühiselamu. Siitsamast hargnevad suvel rattateed ja talvel suusarajad. Kohe naabruses laiub Tähtvere spordipark, teisalt Tartu näitustemaja ja laululava koos oma üritustega. Kõigest kümmekonnaminutise jalutustee kaugusel asub sulnis supelrand. Umbes sama kaugel teises suunas tuksleb aga tudengilinna süda – kesklinn koos oma arvukate võimalustega.

Läheduses tegutsevad nii väike- kui ka suurettevõtted ja arenevad tööstuspargid. Kui tegus üliõpilane otsib tööd, siis seda ei pea kaugelt otsima. Tõsi, tudengi tähtsaim töö on siiski õppimine: enda kurssiviimine riigis ülioluliste valdkondadega, mille eest vastutab Eesti Maaülikool.

Olgu selleks siis metsandus ja keskkonnakaitse, taimede ja loomade tervis, toiduhügieen või maakorraldus. Kõige laiemas mõistes vastutab maaülikool toimiva biomajanduse eest. Selle eest, et Eestimaa suudaks säästlikult toita ja katta omaenda inimesi. Et oleks tööd ja leib laual ning samal ajal säiliks elukeskkond.

Mullast ja veest saab kõik siin elus alguse ja mulda tagasi kõik ükskord jõuab. Eluringluse seaduspärasid ja võimalusi tundma õppides tagad, et sinu teadmisi ja oskusi on tarvis kõikjal – vaiksest maakohast maailma suurlinnadeni.

Lase end inspireerida

Maaülikoolis saad näiteks õppida, millised viljad kasvavad Eesti kliimas kõige paremini ja kuidas nende väärtust esile tõsta. Kui sinus tärkab sügavam huvi näiteks aianduse vastu, pole sugugi välistatud, et tulevikus kasvab paljudes Eestimaa aedades näiteks sinu aretatud õunapuu. Teaduse teed minnes võivad ettevõtjad olla sulle elu lõpuni tänulikud, sest sinu avastused parandasid viljasaaki või panid lehmad rohkem piima andma.

Meil saab õppida sedagi, kuidas kasutada ja puhastada vett või ehitada üle selle sildu. Kuidas kasvatada ja ravida loomi, linde, kalu. Kuidas mõõta maad või ehitada maju nii, et need oleksid soojad ja kestaksid sajandeid. Omandada inseneriteadmisi, et rajada eramusse keskküttesüsteem või käivitada suurtööstus. Kuni selleni välja, kuidas panna tuul ja päike meile valgust ja soojust andma.

Maaülikoolis hariduse omandanud inimesed on just need, kes hoiavad tegelikult riigis elu käimas. Et ettevõtted püsiksid konkurentsis ka rangete euronõuete tingimustes. Ja kui Eestimaad peaks tabama mõni taimede või loomadega seotud mure, saavad üksnes maaülikoolis haritud spetsialistid pakkuda lahendusi.

Tule maaülikooli. Vaata sisse, mille põnevaga tegelevad siinsed teadlased ja lase end inspireerida. See kogemus on sinu aega väärt.

Jaga
Kommentaarid