Hispaania läheb Lopetegui tüürimisel nüüd vastu esimesele suurturniirile ning seda ühe peamise soosikuna: tundub, et vahepealsed ebaõnnestunud turniirid on suudetud seljataha jätta ning vähemalt valikturniir ja kõrgetasemelised maavõistlusmängud on andnud tunnistust sellest, et hispaanlased on tagasi vutimaailma teravaimas tipus. Lopetegui juhendamisel pole seni veel mitte ühtegi mängu kaotatud ning viimati alistati Argentina koguni 6 : 1.

Hispaania jaoks tähistab tänavune MM-finaalturniir ilmselt ka vähemalt ühe suure ajastu lõppu: kõigi eelduste järgi jätab turniiri järel koondisega hüvasti FC Barcelona legend Andrés Iniesta. 34-aastane Iniesta lahkub ilmselt selle hooaja järel ka Barcelonast ning jätkab karjääri Hiinas. 2010. aasta MM-i finaalis otsustava värava löönud mehe jaoks on Venemaal toimuv turniir koondise osas luigelauluks.

Põlvkonnavahetus on hispaanlastel aga juba tükk aega käinud ning nii elatakse üle ka Iniesta lahkumine – väärikaid kandidaate tema asendaja kohale on mitmeid. Meeskonna sügavus on ka finaalturniiril Hispaania üks trumpe: algrivistuse meeste kõrvale on piltlikult öeldes võtta hunnik mängijaid, kes teenivad leiba kas Madridi Realis või Barcelonas. Kui siia lisada veel ka ülikogenud (aga mitte vananenud!) kaitseliin, mille südames on maailma ehk praeguse hetke parim väravavaht David de Gea, siis ei maksaks imestada, kui kaheksa aasta tagused maailmameistrid oma tempu Venemaal kordavad. Materjal selleks on igatahes olemas, nüüd tuleb see lihtsalt õigel ajal ja õiges kohas realiseerida.

Hispaania

MM-il: 15. korda

Parim tulemus: võitja (2010)

Peatreener: Julen Lopetegui

Kas teadsid, et … Hispaania on ainus koondis, kes suutnud võita kolm suurturniiri (2008. ja 2012. aasta EM, 2010. aasta MM) järjest.

Jaga
Kommentaarid