Iga vähegi jalgpalli suurturniire jälgiv inimene teab, et jõuproovi lähenedes hakatakse Inglismaa meedias rääkima, et just sel korral on kokku saadud hea meeskond ja ehk õnnestub lõpetada alates 1966. aasta MM-ist kestev tiitlipõud. Tänavu on lootused ehk veidike madalamad, kuid võib olla kindel, et selle teema ümber lüüakse enne MM-i ja ka selle ajal veel kõvasti vahtu.

Inglaste seni viimane kuldne põlvkond oli oma tipus eelmise kümnendi keskpaigas. Toona jõuti David Beckhami, Michael Oweni, Frank Lampardi, Steven Gerrardi ja John Terry juhtimisel kahel MM-il ja ühel EM-il veerandfinaali. Seejärel sai inglastele omaselt jaks taas otsa.

Viimasel ajal on oldud langustrendil – 2014. aasta MM-il langeti välja alagrupis ja 2016. aasta EM-il kaotati kaheksandikfinaalis Islandile. Seekordsel turniiril saab inglastest tõese pildi G-alagrupi viimase vooru mängus Belgiaga. Eelnevad matšid Panama ja Tuneesiaga peaks isegi inglastele olema vormistamise küsimus.

Koondise kapteniks ja liidriks on kerkimas Tottenhami 24-aastane väravakütt Harry Kane. Premier League’i ühe parema ründaja kõrval peavad põhiraskust kandma tema 22-aastane tiimikaaslane Dele Alli ja Manchester City 23-aastane ääreründaja Raheem Sterling. Kogemust peaks lisama Liverpooli 27-aastane kapten Jordan Henderson.

Lõpuks tulevadki Inglismaa koondislased kõik Premier League’i tippklubidest, kuid tipptasemel liidreid on nende seas vähe. Huvitav saab olema näha, kes haarab lõpuks püsivalt esiväravavahi koha.

Inglismaa

Osaleb MM-il 15. korda

Maailmameister 1966. aastal

MM-i neljas koht 1990. aastal

Peatreener: Gareth Southgate

Kas teadsid, et … Inglismaa on ainus maailmameistriks tulnud Euroopa koondis, kes ei ole kunagi võitnud EM-i.

Jaga
Kommentaarid