Savikivi Opal

Savikivi Opal

Opal on pilkupüüdev, kujult koprasaba meenutav katusekivi, mis annab majale elegantse välimuse, millelt on raske silmi ära pöörata. Opali toodetakse nii klassikalistes tumedates kui ka ruugetes toonides, aga ka täiesti ekstravagantsetes värvides alates mardikarohelisest ning lõpetades lilla ja isegi roosaga. See Kesk-Euroopas väga laialt levinud kivi kinnitab tasapisi kanda Eestiski ning on jõudnud juba mõnede kodude ja ühe eramõisa katustele. Kahtlemata on Opal katusekivi, mis annab palju avastamis- ja loomisrõõmu ka arhitektidele.

Savikivi Rosemary

Savikivi Rosemary

Just Inglismaal eriti populaarne Rosemary on saanud Briti saartel savikivi sünonüümiks. See katusekivi on lisanud arhitektuursetele lahendustele iseloomu juba 175 aastat ja muutnud eriliseks iga maja, kus see on katusele paigaldatud. Kivi näeb tänu oma antiiksele disainile juba pakendist välja võttes välja väärikas ja pika ajalooga. Seetõttu leiab see eriti sageli kasutust klassikalisema joonega majadel, kuid valikus on värvitoone, mis annavad võimaluse sobitada Rosemary kivi hästi ka moodsa arhitektuuriga. Lisaks mängib kivi valguse käes ja see omakorda muudab maja välisilmset. Nii vaatab majaomanik ka aastate möödudes oma kodu värske pilguga, kogedes taas ja taas avastamisrõõmu.

Savikivi Smaragd

Savikivi Smaragd

Smaragd on “iseloomuga” kivi, mis teeb tänu oma elegantsetele värvidele ja rombjale kujule igast hoonest stiilse ning isikupärase kodu. Unikaalne kivikuju annab majale puhta välisilme. Smaragdiga võib ka luua erinevatest värvitoonidest koosnevaid mosaiigimustreid või maalida toonide üleminekuid kristalsest mustast hõbehallini või heledamast kastanpruunist tumedama tiikpuuni.

Savikivi Turmalin

Sile savikivi, mis sobib oma rikkaliku värvivaliku, erineva pinnatöötluse ja minimalistliku profiili poolest imehästi moodsa arhitektuuriga majale. Turmalin on suurepärane valik majaomanikule, kellele on oluline, et kodu oleks elegantne ja eristuv, kuid kes eelistab oma valikutes hoida siiski klassikalisemat joont. Hooldusvaba kivi saab lihtsasti paigaldada ka hoone välisseintele, kuna kivi lukustub lisaks otstele külgedelt, muutes ühtseks tervikuks nii katuse kui ka fassaadi. Kui kaotada hoonel laiad katuseräästad ja peita vihmaveerennid, aitab just Turmalin saavutada ülimoodsat minimalistlikku vormi.

Savikivi Turmalin

Need on ainult üksikud näited Monieri tootevalikust, kuhu kuuluvad väga paljudes värvitoonides ja erinevate profiilide ning pinnatöötlustega katusekivid, mida annab ideaalselt integreerida ka Eestis järjest populaarsemaks muutuvate päikesepaneelidega. Paljudele võib üllatuseks tulla, et katusekividest luuakse ka väga erilisi fassaadilahendusi, kuid just see muudabki kivi väga hinnatud materjaliks arhitektide seas. Seega võiks majaomanik, kes soovib ehitada isikupärast ja elegantset kodu, pidada nõu Monieri spetsialistidega, sest nende tootevalikust leiab sobiva lahenduse iga majaomanik.

VAATA LÄHEMALT www.monier.ee

Jaga
Kommentaarid