MM-il kuulub Island ühte alagruppi Argentina, Horvaatia ja Nigeeriaga. Horvaatidega mindi kahel korral vastamisi juba alagrupiturniiril ning kui võõrsil tuli Islandil vastaste 2 : 0 paremust tunnistada, siis koduplatsil saadi seevastu magus 1 : 0 võit. Eks näis, kuhupoole kaldub 26. juuni kohtumine Rostovis – alagrupiturniiri viimase kohtumisena on sellel ilmselt väga suur kaal.

Meeskonna staariks on endiselt Premier League’i täht Gylfi Sigurðsson, ent jätkuvalt koosneb tiim ühtlase tasemega mängijatest, kes pallivad enamasti mõnes Euroopa mõistes korraliku tasemega, ent mitte päris tippu kuuluvas klubis. Tiimi tuumik on nüüd suurturniiri kogemuse võrra rikkam ning suurem osa sellest on jõudnud ka parimasse mängijaikka. Teoreetiliselt peaks olema tegu Islandi jalgpalliajaloo kõige tugevama kooslusega.

Paberi peal pole MM-i kontekstis mõistagi tegemist väga tugeva koondisega, ent kes julgeks pärast kolm-neli aastat kestnud suurepärast minekut nende vastu ennustada?

Üks suur erinevus võrreldes kahe aasta taguse suurturniiriga Islandi koondises siiski leidub: kui EM-il juhendasid meeskonda võrdselt rootslane Lars Lagerbäck ja islandlane Heimir Hallgrímsson, siis nüüd on juba pea kaks aastat tiim ainult Hallgrímssoni tüürida olnud. Valikturniiril see Islandit ei seganud – eks näis, kas rootslase kogemustest hakatakse Venemaal puudust tundma või mitte. Islandi ime ootab igatahes kordamist.

Island

MM-il: esimest korda

Parim tulemus: –

Peatreener: Heimir Hallgrímsson

Kas teadsid, et … Island (350 000 inimest) on suure vahega kõige väiksema rahvaarvuga riik, kes kunagi MM-finaalturniirile pääsenud.

Jaga
Kommentaarid