5 km pikkusest heategevusjooksust võttis eelmise aastaga võrreldes osa juba kaks korda rohkem inimesi. Ligi 200 jooksja osalustasust läks viis eurot tüdruku ravikulude katmiseks. Sellele lisandus Peetri Jooksu ja Apollo Kino ühine panus ning kokku saadi Hanna-Liisa toetuseks 3345 eurot. Peetri Jooksu peakorraldaja Margus Merivälja sõnul tulevad siia juurde veel telefoni teel tehtud annetused, sest Hanna-Liisa abistamisele kutsuv reklaam on jooksnud nii Kanal 2 eetris kui ka kogu suve kõikides Apollo Kinodes.

Heategevusjooks toimus koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga, kes siiani on Hanna-Liisat ravi osas aidanud. Merivälja märgib, et koostöö lastefondiga sujub väga hästi, sest nad ise on aktiivsed ja koostööaltid. „Apollo Kino heategevusjooksu korraldades panustavad nad alati aega liikumispuudega lapse leidmisesse, lapsevanematega kokkulepete sõlmimisse, patrooni leidmisesse ning meediaga suhtlemisse,” kiidab peakorraldaja.

Hanna-Liisa ema Külliki sõnul on heategevusjooks tüdrukul emotsionaalselt suureks abiks, sest uuesti kõndima hakkamine on pikk protsess, mis nõuab palju kannatust ja aega ning sageli on motivatsioon väga madal ja meel kurb. Väike tüdruk peab lisaks iseseisvale kodusele võimlemisele läbi tegema 12 tundi füsioteraapiat ja treeninguid nädalas, mis on võrreldav juba tippsportlase koormusega. Kuna sel nädalal toimus Hanna-Liisal uus operatsioon, et ühel jalal kruvi paremini luu külge kinnitada, siis haiglast naasmisel saab tüdruk praegu treenida ainult teist jalga ja seljalihaseid, kuid kohe, kui saabub arstide nõusolek, jätkatakse tavapärase võimlemisega.

Margus Merivälja on arvamusel, et Peetri Jooksu sidumine heategevusega on olnud väga õige otsus, sest toetus, mida eelmisel aastal Jani kõndima hakkamiseks üheskoos koguti, on märkimisväärne ning sellest on olnud palju kasu. Lisaks on heategevuslik võistlus saanud palju positiivset vastukaja ja nii mõnedki jooksusõbrad ütlesid, et panid end üritusele kirja üksnes selleks, et aidata kaasa Hanna-Liisa unistuste täitumisele, ja kallistasid finišisse jõudes vaprat tüdrukut.