Kõik loogilised märgid räägivad aga hoopis selle kasuks, et Prantsusmaa jõuab Venemaal kaugele. Kaks aastat tagasi peetud kodusel EM-finaalturniiril oleksid prantslased pidanud võitma, ent finaalis suudeti Cristiano Ronaldota Portugali vastu oma suurepärane võimalus tuulde lasta.

Sellest hoolimata on Prantsusmaa üheks viiest suurest meeskonnast, kelle seast uus maailmameister tulla võib – lisaks neile on nimekirjas Brasiilia, Argentina, Hispaania ja Saksamaa.

Prantslaste kasuks räägib selles seltskonnas nende ettearvamatus ja noorus: keskkaitsepaari moodustavad 25-aastane Madridi Reali äss Raphaël Varane ja 24-aastane Barcelona tugitala Samuel Umtiti, keskväljal tõmbavad niite 25-aastane Paul Pogba ja 27-aastane N’Golo Kanté, vaat et kogu turniiri kõige ähvardavamasse ründeliini saab panna nii 27-aastase Antoine Griezmanni kui ka 19-aastase Kylian Mbappé, 20-aastase Ousmane Dembélé kui ka 22-aastase Anthony Martiali. Mine tea – äkki jõuab see Prantsusmaa oma võimete tippu hoopis nelja aasta pärast Kataris? Sellele vaatamata on Didier Deschampsi meeskonnal juba tänavu peal tõeline surve: iga tulemus allapoole poolfinaali oleks ilmselge pettumus ning tooks kõigi eelduste kohaselt kaasa ka peatreenerivahetuse.

Alagrupiloos tõi prantslastele vastu huvitava seltskonna: madistama tuleb hakata Austraalia, Peruu ja Taaniga. Eks näis, kas Venemaal näeme sellist Prantsusmaad nagu 1998. aastal või hoopis sellist nagu 2002. aastal.

Prantsusmaa

MM-il: 15. korda

Parim tulemus: esimene koht (1998)

Peatreener: Didier Deschamps

Kas teadsid, et … prantslase Just Fontaine’i nimel on MM-finaalturniiride kõigi aegade rekord – 1958. aasta turniiril lõi ta kuue mänguga lausa 13 väravat.

Jaga
Kommentaarid