Käsitööburgeri buumi algatajad
Burger tervislikus vormis
Estonian Burger Factory on üks esimesi omataoliste seas. “Kolm aastat tagasi puudus Eestis selline restoran, mille põhimenüü keskenduks põhiliselt kvaliteetsetele burgeritele, see nišš oli Eestis täitmata. Praegu tundub, et lausa burgeribuum on lahti läinud, palju kohti on juurde tekkinud,” ütleb Estonian Burger Factory omanik Martin Aule.
Restoran kummutab müüdi selle kohta, nagu hamburger oleks ebatervislik. “Selle üle on väga palju arutletud, mis on tervislik ja mis mitte. Burger on pigem alati ebatervislikuks tembeldatud ja meie arust ebaõiglaselt. Loomulikult saab burger olla tervislik, kõik on ikka kinni tooraines ja valmistusviisis. Estonian Burger Factory burgerid valmivad värskest kohapeal elusal tulel grillitud toorainest. Isegi ketšup keedetakse ise ja kastmed ning enamik lisandeid, mis toidu juurde kuuluvad, valmivad oma kokkade käe all. “Meie hinnangul on burger tervislik – värske, valdavalt kodumaisest toorainest ja võimalusel mahe ning loomulikult hea emotsiooniga valmistatud toit.”
Üks väheste seas
Kuna tegemist on pererestoraniga, hinnatakse Estonian Burger Factorys samu väärtusi, mis väljaspool tööaega. “Proovime võimalikult palju toorainet mahedana kätte saada ning viljeleda keskkonnasõbralikku eluviisi.” Nii on Eesti maheveise liha, maheteed ja maheveinid menüüs juba restorani avamisest saadik. “Hiljuti laiendasime mahejookide valikut Tori Jõesuu siidri, BioMari limonaadide ja mahladega.” Ühena vähestest on Estonian Burger Factory registreeritud ka kui mahetoitlustusega tegelev ettevõtte. Praegu on selliseid söögikohti Harjumaal kõigest kaksteist. “Lähiajal soovime ka mahemärgi taotleda.”