Nõnda pandi 2014. aastal hääled sisse Eesti esimesele food truck’ile, oranžile haagissuvilale, mis suvel ürituselt üritusele vuras, et pakkuda seda uut, teistmoodi tänavatoitu. Novembriks oli hoog juba pidurdamatu – avati oma esimene paikne tänavatoidurestoran. Edasine käis kiirel tulel. “Suvel 2014 alustades ja sama aasta sügisel Kadaka Tänavagurmeed avades ei kujutanud me ette, et tänavatoit saab lühikese ajaga nii populaarseks,” meenutavad Artur ja Mario. “Sellisel kujul tänavatoidukultuuri Eestis praktiliselt ei eksisteerinud, gurmeeburgeritest rääkimata.” Uulitsaid on praeguseks juba kolm: Kadaka teel, Soo tänava alguses ja päris uus Balti jaama turul. Kõik Tallinnas.

Ei mingit sügavkülma!

Vastab tõele – uulitsapoiste köögis pole sügavkülmikut! Värske tooraine veiselihast köögiviljadeni jõuab kööki igal hommikul otse turult või hoolikalt valitud koostööpartneritelt. Osavate käte vahel vormitakse nendest valmis veise- ja linnulihaburgerid, burgervrapid, salatid ning käsitööna friikartulid. Värsked kuklid valmivad igal varahommikul Mia pagari koduses pagariäris, samuti saab kukli asendada käsitöö-rukkileivaga. Ise tehakse kõik majoneesid, kastmed ja ketšupid.

Joogivalikus on trendikad käsitööõlled ja -siidrid, tervislikud naturaalsed mahlajoogid ja naturaalsed marjalimonaadid.

Uulitsa loojate sõnul on viimastel aastatel tohutu hüpe toimunud taimetoitude valdkonnas – veel mõned aastad tagasi tundus veganburger millegi teostamatuna. Praegu võib aga iga taimetoitlane astuda Uulitsasse ja tellida kikerhernepihviga veganburgereid ja -vrappe ning loomulikult salateid.

HOIATUS!

Uulitsa burgerid on sõltuvust tekitavad!

Kõik pihvid, kastmed, majoneesid ja ketšupid
valmistame värskest toorainest kohapeal ise!


Mitte ainult pealinnas

Suvi toob Uulitsale palju tööd erinevais Eestimaa paigus. Uulitsa uhiuus tänavagurmee saadik food truck 2.0 viib gurmeeburgerid ning tasakaalustatud ja tervisliku tänavatoidu noortele lähemale mitmetel suveüritustel kogu Eestis. Poiste sõnul võib neid leida kindlasti nii Tartust, Pärnust kui Viljandist. Kus gurmeebuss parasjagu peatub ja kuhu jõuab, saab teada kodulehelt.

Tee ise gurmeeburger Uulitsa moodi!

Hea hamburgeri tegemiseks kodus küpseta mõnusad burgerikuklid või kasuta täisterakukleid või rukkileiba. Kasuta pihviks kindlasti kvaliteetset veisehakkliha, maitsesta ja grilli leegil – nii jääb kõige mõnusam ja mahlasem. Ka kukkel tahab korra grillil käia. Värske hapukurk ja marineeritud punane sibul käivad samuti gurmeeburgeri juurde. Majoneesile lisa värskeid ürte ja kokkupanekul lase fantaasia lendu!