Vietnami ujuvkülakesed

Sarmikas ja lummav Ha Long Bay Vietnami põhjaosas on tuntud oma võrratu looduse poolest. Pole siis ime, et piirkond kuulub ka UNESCO nimistusse. Kuulsa lahe äärsed koopad ja kaljunõlvad on ideaalsed seiklemiseks ja veeelust pulbitsev veepind on osaks mahedast külaelust. Cua Van on üks paljudest ujuvatest külakestest, kuhu Ha Long Baysse reisides minna tasuks.

Oia, Kreeka

Oia on hingematvalt kaunite siniste katustega kirikute, päikeseküllaste verandade, mitmete kunstigaleriide ning poe- ja kohvikulabürintide paradiis Santorini saarel. Oia majakestelt avaneb panoraamvaade lahele ja vulkaanile. See muinasjutuline sinivalge küla on kahtlemata üks maailma ilusamaid romantilisi sihtkohti, ideaalne päikesetõusude ning -loojangute nautimiseks. Päikeseloojangut soovitatakse nautima minna Oia vana kindluse juurde, kuid sama kaunis vaade avaneb pea kõikide veeäärsete majakeste rõdudelt.

Shirakawa-go, Jaapan

Mäejalamil asuv Shirakawa-go on väike vaikne külake. Looklevate riisipõldude, imeilusa jõe ja traditsiooniliste õlgkatustega talumajade (millest mõned on üle 250 aasta vanad ning ühtlasi viimased säilinud omalaadsed Jaapanis) ümbruses jalutades tekib tunne, et oled justkui maali sisse sattunud – nii teistsugune on see paik. Shirakawa-god võib külastada ka talvel, kui terve küla on mattunud valge lumevaiba alla.

Burano, Itaalia

Buranot peetakse maailma üheks värvilisemaks paigakeseks. Erksaid värve täis Veneetsia saareke Burano toob Veneta laguuni põhjaossa lausa troopilist meeleolu. See väike saar võlub inimesi kanalite, sarmikate ja iseloomuga majade, 17. sajandist pärineva kellatorni ning osavate pitsivalmistajatega, kes tõid 15. sajandil saarele ka Leonardo da Vinci. Miks siis mitte ka teid kahte?

Bilbury, Inglismaa

Bilbury kuulub kindlasti Euroopa armsamate kohtade hulka. See on Gloucestershire’is Cotswoldsis asuv väike küla, mille kivist majakesed paiknevad kaunilt Colni jõe kaldal. Just rida 14. ja 16. sajandist pärinevaid külg külje kõrval asetsevaid vanaaegseid maju, mida nimetatakse Arlington Row’ks, on põhjus, miks turistid Bilburyt nii väga armastavad. Kujutis Arlington Row’st on prinditud isegi iga Ühendkuningriigi kodaniku passi.

Gásadalur, Fääri saared

Rohelus, rahu, dramaatiliselt järsk kaljunõlvak, panoraamvaade naabersaar Mykinesile ning Mulafossuri kosk iseloomustavad pastoraalset küla Gásadaluri. See paikneb Vágari saare lääneosas. Saar püsis suurema avalikkuse eest küllaltki kaua varjus. Aastal 2002 elas külas ainult 20 inimest, aga 2004. aastal ehitatud autotunnel on kasvatanud Gásadaluri elanikkonda ja muidugi ka populaarsust romantikahuviliste turistide seas.

Ping’an , Hiina

Ping’ani küla paikneb Longshengi kuulsate riisiterrasside kohal, 1200 meetri kõrgusel merepinnast. Ping’an on väike riisikasvatajate kommuun, kus õitsevad siiani jõudsalt ammused traditsioonid ja kohalik kultuur. Looduslikud kitsad mägiteed juhatavad kõrgustesse, kust on võimalik vaadata allpool paiknevaid erinevaid riisipõlde, millele on kohalikud andnud vastavalt põldude kujule huvitavad hüüdnimed.

Larung Gar, Tiibet

Tiibeti platoo idapoolses otsas asub Larung Gar, maailma suurim Tiibeti budistide keskus. Juhul kui rahvusvaheline kogukond midagi ette ei võta, siis kannatavad selle kultuurse ja ajaloolise kloostrikeskuse elanikud ning ehitised sunnitud migratsiooni ja keskkonna hävinemise all. Võib minna ka nii, et seda ilusat Tiibeti kohakest enam kauaks ei jätku.

Wengen, Šveits

Wengen oli kunagi Alpi talunike kogukond, aga tänapäevaks on sellest saanud kuurort täis turiste, kellele meeldib talvel kaunitel lumistel mäenõlvadel suusatada ja suvel matkata. Vaatamata hiljutisele turismilainele on Wengen säilitanud arhailise atmosfääri oma puitmajade, suvilate, üüratute mägede ja lummavate vaadetega.

Hallstatt, Austria

Austria alpides, maalilise järve Hallstätter See kaldal asub Hallstati külake, mis oli kuni 1890. aastani ligipääsetav üksnes mööda mägiradu ja järvevett. Tänapäeval viib postkaardipildile sarnaneva külakese juurde ka kitsuke autotee. Hallstati kohal, umbes 500 meetri kõrgusel mäekülje sees asuvad kuulsad soolakaevandused, kuhu pääseb köisraudteega, mis viib ka platvormini, kust avaneb ümbruskonnale muinasjutuline vaade. Küla ise ronib üles mööda mäekülge ja on oma väiksusest hoolimata suur turismimagnet.

Jaga
Kommentaarid