Esmalt tuleks rahulikult läbi mõelda, mis eesmärgil üldse kogunetakse: kas on tegu lustaka suvepäeva, piduliku gala või poolepäevase seminariga. Lisaks eelarvele määrab paljuski just ürituse iseloom ära selle, kas suhu pistetakse kandikult serveeritud tikuvõileib või kelneri lauda kantud kolmekäiguline õhtusöök. Ka ürituse pikkus, külaliste arv ning sündmuse asukoht dikteerivad nii mõndagi.

Et menüü igav ja tavapärane ei tunduks, võiks külalisi kasvõi mõne rahvusköögiga üllatada. Katsetada tasub ka serveerimisstiilidega. Üheks tõusvaks täheks on "jaam", millelt annab absoluutselt kõike serveerida – itaaliapärastest antipasti'dest kommide ja jookideni välja. Sellised "jaamad" muudavad peosaali märksa põnevamaks, töötades täiesti omaette dekoratsioonina.

Allikas: ekspress.ee