Neil kassidel on kohastumus niiskes kliimas toimetulekuks ja kuna ilmastikuolud võivad selles USA kirdenurgas vahel üsnagi karmid olla, siis ongi meini kassidel paks veekindel kasukas, mis pakub kaitset külmade tuulte ja vihmade eest.

Meini kassid on äärmiselt intelligentsed, neile on lihtne trikke õpetada.

Tublisid ja suurekasvulisi main coone’e peeti alguses perefarmides hiirepüüdjatena, sest nad pidasid tänu oma veekindlale kasukale vapralt vastu karmidele tuultele, lumele ja külmadele vihmadele.

Maine coon’i tõugu kasse teatakse kui kodukasside kõige suurekasvulisemaid esindajaid. Keskmiselt kaaluvad need iludused 4–8 kg, neil on nurgeline ja tugev keha. Ka lihased on neil tugevamad kui teiste kassitõugude esindajatel.

Teiste kodukassidega võrreldes avaldub aga meini kassidel veel üks erilisus – nimelt ei peatu nende kasvamine ka siis, kui nad on jõudnud täiskasvanuikka ehk saanud kolm kuni viis aastat vanaks. Nii võite arvestada, et maine coon’i tõugu kass on justkui tõeline kodutiiger.

Maine coon’i tõugu kassid on heasüdamlikud ja leebed hiiglased, kes ei pelga pererahvale oma kiindumust välja näidata. Nad saavad hästi läbi ka pere teiste lemmikloomadega, sest ei ole agressiivsed ega kaitsvad. Meini kasside sõbralikku iseloomu arvestades poleks ime seegi, kui kass moodustaks koos pere teiste lemmikloomadega väikese tsirkusetrupi, kes teid kodus iga päev lõbustab.

Lemmiklooma ja lapse kooskasvamisel on palju eeliseid – eelkõige saab laps endale parima sõbra.

Eve Kallaste

Lapsed, kellel on lemmikloom, õpivad juba varakult teise elusolendi eest vastutama. Lemmikloom vajab pidevat tähelepanu, toitmist, mängimist ja õpetamist. Lapsed, kes tegelevad palju oma lemmikloomaga, on hoolivamad, nad kasvavad empaatilisteks ja kaastundlikeks. Need oskused on vajalikud ka hilisemas elus, et luua häid suhteid.

Lastel ei teki oskus oma looma eest hoolitseda sugugi iseenesest. Vanemad on need, kes seda lapsele õpetama peavad, andes nii juhiseid kui ka pakkudes isiklikku eeskuju. Väiksemad lapsed võiksid looma toidukausi täitmisel ja joogivee andmisel abiks olla. Kui lapsed saavad vanemaks, võib lemmiku eest hoolitsemine juba nende ülesandeks saada.

Koos oskusega looma eest hoolitseda kasvab ka lapse usk oma võimekusse. Kui laps on looma eest hoolitsemisel edukas, siis on ta oma saavutuste üle uhke ja usub enda võimekusse ka muudes valdkondades.

Lemmikloom aitab lapsel rahuneda ning endas tasakaalu leida. Paljud lapsed ja noored tunnevad ennast pingeolukorras rahuneda püüdes vabamalt ja lõõgastunumalt pigem koos looma kui teise inimesega. Nii nagu paljud täiskasvanud, leiavad ka lapsed endale lemmikloomas rahustaja ja lohutaja, kui nad on kurvad, vihased või lihtsalt liimist lahti. Lemmikloom õpetab lapsele tingimusteta armastust.

Kassid võivad olla suurepärased kaaslased, kui laps vajab tunnustust ja pingete maandamist. Kui kass on lapse oma lemmikuks valinud, siis on see suur tunnustus, sest kassi poolehoiu võitmine igaühel ei õnnestugi.

Jaga
Kommentaarid