Neli aastat hiljem oli edasipääs kvalifikatsioonist samuti õhus, kuid unistused purustas peruulaste praeguse peatreeneri Ricardo Gareca värav Argentina eest. “Tegin vaid seda, mida pidin tegema. Ei midagi isiklikku,” on ta Peruu juhendajaks saades vabandanud. 60-aastane loots asus ametisse 2015. aastal, olles varem töötanud erinevates Lõuna-Ameerika klubides.

Ühtegi maailmastaari FIFA edetabeli 11. koondisest ei leia. Kogenuim mängija on 34-aastane keskkaitsja Alberto Rodriguez, kes on sel aastal pärast pikalt vigastuspausilt naasmist Brasiilia klubi Flamengo eest platsile saanud vaid kolmes kohtumises.

Valikturniiril kandsid põhiraskust poolkaitsjad Renato Tapia (Feyenoord), André Carillo (Watford) ja Yoshimar Yotún (Orlando City). Suur küsimärk ripub aga koondise suurima väravaküti, oma riigi eest 32 väravat kõmmutanud Paolo Guerrero kohal, keda ootab spordiarbitraažis kohtulahing detsembrikuise positiivse dopinguproovi eest (keelatud aineks oli kokaiini metaboliit bensoüülekgoniin). FIFA määras mehele pooleaastase võistluskeelu, kuid WADA nõuab selle pikendamist kahele aastale. Kui WADA soov peaks peale jääma, oodatakse MM-il liidrirolli võtmist Moskva Lokomotivi edurivimehest Jefferson Farfánist.

Peruu

 

Osaleb MM-il viiendat korda. Parim tulemus: 1970. aasta veerandfinaal.

Peatreener: Ricardo Gareca (60 a, Argentina)

Kas teadsid, et ... sel MM-il osalevatest meeskondadest on just Peruu kõige kauem finaalturniirilt eemal olnud, debütandid Island ja Panama välja arvatud.

Jaga
Kommentaarid