Kahtlemata on Saudi Araabia juba algusest peale olnud üks rikkamaid araabia riike maailmas, eriti arvestades asjaolu, et tegu on ühe suurima nafta ja maagaasi tootjaga maailmas. Kuigi nafta ja naftaga seotud toodete tootmises on riik esirinnas, seisab see meie nimekirjas siiski alles viiendal kohal, mis näitab selgelt, et ainult loodusressursside ammutamisega kõige rikkamat riiki ei loo. Geograafiliselt asub Saudi Araabia vaat et kõige ideaalsemal kohal maavarade leidmiseks. 2017. aasta SKT elaniku kohta: 53,845 miljardit USA dollarit.

Bahrein

Bahreini Kuningriik on väga väike saar, mis asub Pärsia lahe lääneosas. Aasia riikidest mahuvad temast väiksemale pindalale ära ainult Maldiivid ja Singapur. Saareriik oma mitmete piirkonnale iseloomulike magnetitega on populaarne turistide seas. Lisaks on riik üks suuremaid põnevate luksuskaupade tootjaid. 2017. aasta SKT elaniku kohta: 47,561 miljardit USA dollarit.

Araabia Ühendemiraadid

Araabia Ühendemiraadid teenivad tulu mitte üksi maavaradelt, vaid ka nende väärindamiselt, kasutades uusimaid tehnoloogiaid. Soov on pakkuda maailmale midagi enamat kui lihtsalt tooret. Ka kõige kaunimad riigid maailmas vaatavad hämmastusega Araabia Ühendemiraatides asuvaid ehitisi, nagu Burj Khalifa või Burj Al Araabia, isegi suurejoonelist tehislikku palmisaart Dubai rannikul. Riigi kõik esinduslikud objektid on kerkinud naftavarude toel, mis kasvatavad jätkuvalt riigi rikkust. Araabia Ühendemiraadid on üks parimaid näiteid, kuis riik võib olla rikas nii maavarade kui ka tehnoloogiate kasutamise poolest. 2017. aasta SKT elaniku kohta: 73,879 miljardit USA dollarit.

Kuveit

Kuveit on kahtlemata tuntud maailmas kui kõige kallima valuutaga riik – üks Kuveidi dinaar maksab umbes 3,33 Ameerika dollarit. Peale selle on see üks populaarsemaid Araabia maid. Edu saavutamise taga seisab riigi rikkuste ja maavarade eriti kindlakäeline majandamine. 2017. aasta SKT elaniku kohta: 71,943 miljardit USA dollarit.

Katar

Pärsia lahe äärset Katari peetakse üheks maailma suuremaks nafta ja maagaasi tootjaks. Just gaas teebki Katarist kõige rikkama araabia maa, sest riik tarnib pea 14% kogu maailma maagaasist. Katari sadamate vedelgaasi mahutites on võimalik hoiustada kokku 450 triljonit kuupmeetrit korraga. 2017. aasta SKT elaniku kohta: 128,378 miljardit USA dollarit.

Allikas: mapuniversal.com



Jaga
Kommentaarid