Paljude asjatundjate arvates oli see igati õige otsus: Rootsi on näidanud viimasel ajal Zlatanita lihtsalt tunduvalt paremat mängu. Temata võideldi üle kaheksa aasta välja koht finaalturniiril, temata minnakse seda ka mängima. Otsustavas play-off-ringis alistati sealjuures kahe mängu kokkuvõttes Itaalia, kes jääb seetõttu esimest korda viimase 60 aasta jooksul MM-ilt välja.

Ibrahimovići asemel on Rootsi koondisel esile tõusmas uus, andekas ja väga lootustandev põlvkond, mille tuumik koosneb suures osas mängijatest, kes tulid 2015. aastal U-21 vanuseklassis Euroopa meistriteks. Koondise võtmemeheks on Saksamaal RB Leipzigis leiba teeniv 26-aastane mängujuht Emil Forsberg, kelle jaoks oli eelmine hooaeg tõeliseks läbimurdeks, lõppenud klubiaasta jäi aga paraku kahvatuks. Tema peale loodab aga kogu Rootsi – täpselt samamoodi, nagu taanlased loodavad Christian Erikseni või islandlased Gylfi Sigurðssoni peale.

Alagrupis on rootslased kokku loositud Saksamaa, Mehhiko ja Lõuna-Koreaga – kui kõik läheb loogilist rada pidi, saab Mehhiko ja Rootsi viimase vooru alagrupimängust matš edasipääsu peale.

Rootsi

MM-il: 12. korda

Parim tulemus: teine koht (1958)

Peatreener: Janne Andersson

Kas teadsid, et … Rootsi koondis on jõudnud MM-finaalturniiridel nelja parema sekka koguni neli korda (1938, 1950, 1958, 1994)?

Jaga
Kommentaarid