Pingutusjärgne taastusperiood on äärmiselt oluline, sest ainult nii peab keha koormusele vastu. Nii ei jää terapeudid Harrisonist sammugi maha, vaid vajadusel lennutab ta oma meeskonna parasjagu sinna, kus ta ka ise on.

Kuuldavasti olla ta ideaalse meeskonna otsingutel olnud kaheksa aastat ning kulutanud selleks miljoneid eurosid. Erinevaid terapeute kasutab Harrison kord nädalas.

Oma karjääri jooksul on jalgpallur teeninud pea 60 miljonit eurot, millest 250 000 eurot kulutab aastas erinevatele lõõgastavatele teraapiatele.

Lihasvastupanu tõstmine terasrullidega

Jalgpalliklubi Pittsburgh Steelersi kaitsja Mike Mitchell on võtnud kolleegist eeskuju ning uurinud hoolikalt erinevaid taastumismeetodeid, kuidas oma keha maksimaalselt vormis hoida.

Vormis hoidmine ei saa olla hooajaline ja ajutine tegevus, vaid peab kehale tagama võimalikult pika spordivormi. Eelmisel aastal teenis sportlane 4 miljonit eurot, millest ca 4% ehk 166 000 eurot kulutas erinevatele treening- ja taastumismeetoditele.

Mitchell on avastanud enda jaoks meetodi nimega body tempering (lihaste töötlemine terasrulliga – toim) Mis tõstab lihaste vastupanuvõimet ning soodustab lihastreeningut.

Mehe sõnul on tegemist üsna valusa protseduuriga, eriti kui esineb lihaspinget, kuid valu on ajutine ning lõõgastustunne, mis sellele järgneb, on valu väärt.

Rullimisele lisaks naudib jalgpallur igapäevast massaaži, mis varieerub olenevalt tujust klassikalisest Tai massaažist venitusmassaažini.

Taastumine kui oluline investeering

Ründaja Barry Cofield mängis NFLis kümme hooaega ning naudib nüüd väljateenitud puhkust. Tagantjärele ütleb mees, et ilmselt pole 40 000 eurot aastas taastumise peale kulutamine tegelikult piisavalt suur summa. Praegu on 33-aastane endine jalgpallur pigem arvamusel, et see on miinimum. Peamised kulud on erinevad teraapiad, mis aitavad lihastel ja liigestel taastuda ning loomulikult toitumine. Paljudel mängijatel on selle tarbeks palgatud koju kokad.

Allikad: espn.com, businessinsider.com

Jaga
Kommentaarid