Eesootava MM-i valiksarjas tegutses Šveits ülimalt hästi. Esmalt võideti järjest üheksa kohtumist, kuid viimases matšis jäädi 0 : 2 alla Euroopa meistrile Portugalile ning nii viis tee hoopis play-off’i. Seal suudeti Põhja-Iirimaa alistada ainult tänu avamängus saadud kaheldavale penaltile.

Finaalturniiril on šveitslastel küllaltki keeruline alagrupp. E-alagrupis ootavad neid ees finaalturniiri suurim favoriit Brasiilia, eelmise MM-i veerandfinalist Costa Rica ning samuti tõusuteel olev Serbia.

Šveitsi koondis ei löö konkurente jalust suurte staaridega. Pigem löövad nad ühtlase koosseisuga. Kuulsaimateks tegijateks on ehk Torino Juventuse ridadesse kuuluv juba vanameistrist 34-aastane äärekaitsja Stephan Lichtsteiner, Londoni Arsenali 25-aastane poolkaitsja Granit Xhaka ja Stoke City 26-aastane ründav äärepoolkaitsja Xherdan Shaqiri.

Üldiselt jääbki Šveits pigem silma noorusliku tiimiga, kus annab tooni väga kirju mängijate koosseis. Väga suure osa koondise mängijate juured viivad Balkani poolsaarele või Aafrikasse.

Šveits

Osaleb MM-il 11. korda

Veerandfinalist 1934., 1938., 1954. aastal

Peatreener: Vladimir Petković

Kas teadsid, et … 2006. aasta MM-il hoidis Šveits kõigis neljas mängus oma värava puhtana, kuid langes kaheksandikfinaalis Ukraina vastu penaltiseerias konkurentsist. Penaltiseerias ei suudetud lüüa ühtegi väravat, mis oli MM-ide ajaloos esmakordne.

Jaga
Kommentaarid