Põlve otsas nikerdamise asemel on vettpidava testamendi koostamise nurgakiviks spetsialisti poole pöördumine. Tema teab, kuidas sõnastada testament nii, et selle lugejad ja täideviijad sellest täpselt nii aru saavad, nagu on mõeldud. Õige spetsialist testamendi koostamiseks on notar. Nii teeme ka meie. Sel korral on nippide välja toomisel abiks notar Rainis Int.

Korter armukesele

Tee testament, kui sulle ei sobi seadusjärgne pärimiskord. Järgnev lugu ei ole tänapäeva Eestis midagi erilist. Veel enam, tegemist on ühe klassikalise mudeliga, mis aina sagedamini nii notarite juures kui ka kohtusaalides arutlust leiab. Et eri olukordadest parem pilt ette saada, jutustame neid päriselt sündinud lugude kaudu. Kõikide lugude puhul oleme nimed muutnud.

Raivo ja Jelena olid abikaasad. Nende peres kasvas kaks last. Poeg ja tütar. Jelena oli kodune ema. Nii otsustasid Raivo ja Jelena koos. Raivo oli tubli ettevõtja. Äri õitses ja ega Jelenal polnudki mingit vajadust ja olgem ausad, ka tahtmist tööle minna. Tema tegeles laste ja koduga. Raivo ei olnud truu mees. Aeg-ajalt leidis ta rõõmu ja lohutust mõne näitsiku embuses. Sageli kohtusid abikaasad õhtu hakul ja teineteisega oma päeva enamasti ei jagatud.

Elu oli aga ka sedavõrd mugav, et Raivo ei tahtnud Jelenast lahkuda. Ühel hetkel jäi Raivo armuke, Kätlin, lapseootele.