Sarnasel põhimõttel toimib ka GeoZilla Family GPS Locator, mille abil on võimalik pereliikmete asukohta reaalajas jälgida ning vaadata sedagi, kus on päeva jooksul käidud. Mõlemaid rakendusi võib leida nii Androidi kui ka iOS-i rakendustepoest.

Ole oma lapse
tegemistega kursis

Internetiavarustest võib leida nii mõndagi, kuid kaugeltki mitte kõik ei ole mõeldud lastele. Rakendus mLite Family Phone Tracker lubab lapse tegemistel nutiseadmes mugavalt silma peal hoida. Peale reaalajas asukoha jälgimise saab rakenduse abil näha sedagi, kuidas laps nutiseadet ja sealhulgas ka rakendusi kasutab ning kellele helistab või sõnumeid saadab.

Sotsiaalmeedia tegevustega aitab kursis olla SecureTeen rakendus, mis võimaldab ebameeldivad rakendused ka ära blokeerida. Mõlemad rakendused on saadaval nii Androidi kui ka iOS-i operatsioonisüsteemidele.

Arendavad strateegiamängud ja raamatud

Nutimaailmast leiab palju sellistki, mille abil lapse aega sisustada. Näiteks on Growtopia noorte seas palju populaarsust kogunud mäng, mille eesmärgiks on erinevaid ressursse kogudes maja ehitada ning elus püsida. Selleks et mängus edukas olla, tuleb nutikaid strateegiaid rakendada.

Teiseks heaks ja loogilist mõtlemist arendavaks näiteks on Tangram, kus tuleb erinevatest pusletükkidest etteantud kujund kokku panna. Üha enam populaarsust kogub aga strateegiamäng Fireboy in The Light Maze, kus tuleb takistusi ületades labürint läbida.

Lapse loovuse ning isetegemise lusti toetamiseks tasub kätt proovida rakenduses StickDraw - Animation Maker, kus saab pildikihte üksteise peale ladudes animatsioone teha. Rakenduse suureks plussiks on selle lihtsus. Kuna valikuid ei ole just ülearu palju, on see kergesti hoomatav ka pere noorematele võsudele.

Peale arendavate mängude pakuvad rakendused ka suurepäraseid võimalusi mugavalt raamatuid lugeda. E-raamatud on ütlemata nutikaks viisiks, kuidas pere pisematelegi head kirjandust tutvustada ning neid lugemispisikuga nakatada.

Alati tasub lapsega siiski ka silmast silma rääkida ning küsida, milliseid veebilehti ta külastab ja miks ta seda teeb, samuti selgitada, milline on turvaline netikäitumine ning miks tuleks mõnda lehte kindlasti vältida.

Allikas: perejakodu.ee

Jaga
Kommentaarid