Haridusasutused saavad ühtse veebilehtede platvormi

Haridusasutuste veebilehtede ühtlustamiseks arendavad haridus- ja teadusministeerium ning hariduse infotehnoloogia sihtasutus (HITSA) ühtsel sisuhaldustarkvaral ja halduspõhimõtetel tuginevat veebiplatvormi ja majutusteenust.

„Ühtse platvormi kasutamine lihtsustab kasutajatele koolide kodulehtedelt info leidmist, sest uuel platvormil loodavad kodulehed on sarnase ülesehituse ja infoarhitektuuriga. Samas saab iga asutus kasutada kodulehe isikupärastamiseks oma kujundust ja domeeni,” ütleb HITSA infosüsteemide arenduskeskuse juht Pirgit Kahro.

Veebilehtede platvorm valmib 2017. aasta lõpuks, haridusasutustel on võimalus seda kasutama hakata 2018. aasta I kvartalist.

Haridusasutuste veebilehtede ühtse platvormi loomise, juurutamise ja hoolduse riigihanke võitis AS Andmevara. Platvormi loomise ja juurutamise töid teostab AS Andmevara koostöös Trinidad Wisemaniga. Loodav veebiplatvorm põhineb Drupal CMS tarkvaral.

Algavad õpilaste mängu koolitused

Eesti Pagulasabi ja Tartu Ülikooli eetikakeskus kutsuvad õpetajaid ja noorsootöötajaid osalema koolitusel „Õpilaste mäng „Väärtuste avastajad” ning selle laiendus pagulustemaatika käsitlemiseks koolitunnis”. Koolitusel õpitakse kasutama Tartu Ülikooli eetikakeskuse õpilaste mängu „Väärtuste avastajad” ja 2016. aastal juurde loodud 12 rände- ja pagulustemaatilist lisasituatsiooni.

Koolitus toimub: 23.–24. augustil 2017 Pärnus Maarja-Magdaleena Gildis ja 28.–29. augustil Rakveres Wesenberghi hotelli konverentsisaalis. Koolitus on tasuta.