Kevade saabumisega algab Aussie's ettevalmistus terveks reaks eelseisvateks sündmusteks. Meile tundub see küll kummaline, kuid koos kevadise koolilõpuärevuse ja puhkusteajaga algab siin valmistumine jõulupühadeks. Hetkel ongi suuremate kaubamajade akendel kõrvuti jõulukaunistused ja uue hooaja surfivarustus. Ning varutakse mõlemat, sest rannaliiv on perthlaste põhiline koht kevadest sügiseni. Oma jalaga pole ma veel Perthi rannaliiva puutunud, kuid kui ilmataat koostööd teeb, siis proovin lähipäevadel selle aussie'de peamise meelelahutuse ära.

Teine tähtis siinne kevad-suve tunnus on eelmainitud barbie, millega tähistatakse kõike - sünnipäevi, jõule, pulmi, Austraalia päeva ning lihtsalt nädalavahetust.

Paar nädalat tagasi, 28. septembril, tähistas Lääne-Austraalia vaba päevaga oma kuninganna Elizabeth II sünnipäeva (huvitavaks faktiks - Põhjaterritooriumil tähistasime seda 8. juunil; Karratha, linnake Perthist 1500 km põhja poole, tähistas seda 3. augustil, ja majesteediproua sünnidaatumi järgi peaks tegelikult torti sööma hoopis 21. aprillil) ning täiesti automaatselt kogunesid mu töökaaslased piknikule Kings Parki. Kuigi ilm ei olnud veel nii soe, et lühikeste pükstega Aussie Rulesi (kohalik väga kummaline ja macho'lik sport) mängida, olid kõik grillid hõivatud ja muruplatsid tekkidesse mässitud perekondi-seltskondi täis. Ning nii see vabadel hetkel siin ongi, et pere- ja sõpruskonnad taas esky'd ehk jääkastid näppu võtavad, eestlastele kummalise maitsega vorstikesed soojaks sussutavad ning saia vahel nahka pistavad.

Kevade saabumist kinnitavad ka muud näitajad -Swan Valley on igas mõttes õide puhkenud ehk roheluses särava veinipiirkonna teed ja maitsmiskeldrite parklad on täis autosid ja suuri tuuribusse. Ning loomulikult on alanud Melbourne Cupi ehk igakevadise Aussie suursündmuse ettevalmistused. Eilses hommikuprogrammis näidati selle aasta hobuste võidusõiduks sobilikke kleite ja kübaraid ning iga väärikas Perthi restoran on juba oma selle päeva lõunamenüü välja kuulutanud ning tõenäoliselt ka kohad välja müünud!

Marja Leisk (24) on Eesti rändur Austraalias, kes peab ka blogi www.paiksepoolsestoas.blogspot.com.