1. New Smyrna Beach (USA)

Subtroopilise kliima ja sinivalgete randadega New Smyrna linnake Florida osariigis meelitab ühtviisi kohale nii arvukalt turiste kui ka mõrtsukhaisid. Statistika kohaselt on siin registreeritud hairünnakute näitajad kõrgeimad kogu planeedil. Kohalikud haid ei suuda vahet teha kalade-mereloomade ja lestadega vehkivate sukeldujate vahel.

2. Kosi Bay (Lõuna-Aafrika)

Kosi Bay asub KwaZulu-Natali provintsi ja Mosambiigi piirimail ja ühendab sealset siseveekogude võrgustikku India ookeaniga. Kosi Bay on koduks eriti agressiivsetele Zambezi haidele, kel on kogu aeg kõht tühi. Ujuma minna pole soovitatav, see on sulaselge enesetapp.

3. Brisbane (Austraalia)

Kõikides Austraalia rannavetes leidub ohtlikke röövloomi, kuid statistiliselt on kõige õnnetusterikkam kontinendi idarannik Brisbane’i kandis. Ka Adelaide, Sydney ja Perth vilksatavad seoses haidega halbadest uudistest sageli läbi.

4. Gansbaai (Lõuna-Aafrika)

Kaplinnast pisut ida poole jääv Gansbaai laht on haruldaselt kaunis puhkusekoht, kuid peidab endas ka rikkalikku haikolooniat, kes pesitsevad lahesoppi ja rannikuäärseid saari ühendavas kanalis. Julgemad turistid võivad mõrtsukhaidega tutvust teha merre lastud metallkorvis – see on Gansbaai populaarseim atraktsioon.

5. North Shore (USA)

Oahu saarel, Hawaiil paiknevas linnas nimega North Shore on alates 1982. aastast kirja pandud kõige rohkem haihammustusi kogu saarestikus. Ka siin korraldatakse turistidele haiekskursioone ning tiigerhaide ja galapagose haide populatsioon on nii suur, et kruiisilaevad garanteerivad nendega kohtumist sajaprotsendiliselt, lubades ebaõnnestumise korral tuuri maksumuse tagastada.