Aeg: suvi 2009

Klass: turist

Hinne: 4-

Erinevalt British Airwaysist ei oota sind üle ookeani lennul näiteks lennukisse minnes pudelike vett, kotike vajalike tarvetega, nagu silmaklapid, hambapasta jms, samuti ei pakuta lastele värvimistarbeid ega igavusepeletamise mänge nagu teistel lennuliinidel. Toit oli üsna jube, tasuta karastus- ja alkohoolsete jookide käru sõidutati lennu jooksul aga mitmeid kordi.

Kõige tüütum on Euroopast tulnud ja Torontost edasi sõitvale reisijale see, et Torontos tuleb Honolulusse suunduv pagas välja võtta ja siis jälle spetsiaalses pagasipunktis uuesti ära anda. Vancouveris toimub Ameerikasse reisijatele ka juba passikontroll (millest muidugi oleksid võinud Air Canada stjuardessid reisijaid teavitada ja neile täitmiseks mõeldud vajalikud dokumendid kätte anda, nagu seda paljud teised lennukompaniid teevad, aga nii ei juhtunud), nii et Honolulus ei toimu enam mingit passikontrolli.

Lendudel Torontost Vancouverisse ja sealt Honolulusse lõpevad ka tasuta hüved - neid pakub Air Canada ainult Euroopasse sõites. Ja ma ei räägi siin söögist-joogist. Maksavad nii kõrvaklapid kui ka näiteks tekk. Nii peabki jääkülmas tuuletõmbusega lennukis ostma kolmedollarilise teki - tõsi, stjuuard demonstreerib ­uhkusega, et kui teki umber olev kilest kott täis puhuda, saab sellest suurepärase padja - ning kes eelistab filmi ja muusikat vaadata/kuulata koos heliga, ka sama hinnaga kõrvaklapid.

Aga filmiprogramm on Air Canadal aus ja see on tõtt-öelda ka lennufirma suurim pluss. Hollywoodi hittide kõrval saab vaadata ka värskemaid Prantsuse ja Kanada filme, eraldi valik on indie-filme, samuti Jaapani, Itaalia, Saksamaa omi - täiesti korralik PÖFFi programm, ühesõnaga!

Kokkuvõttes - Air Canada pakkus haljal juulikuul kõige soodsamaid Honolulu pileteid ning ajas asja täiesti ära - ükski lend ei hilinenud, check-in'id toimisid kiirelt ja korralikult, stjuardessid olid asjalikud ja sõbralikud - ent mingit luksust sealt oodata ei tasu. Ja kui ma pärast reisi uuri­sin, kas boonuspunktid minu SAS Eurobonuse kaardile on kenasti kohale jõudnud, selgus, et vaatamata kaardinumbri sisestamisele Londonis ja Honolulus ei ole seda siiski juhtunud.