Dallasest pärit jahimees Corey Knowlton esitas Texase osariigikohtusse hagi, kuna lennufirma Delta Air ­Lines keeldus lennutamast tema poolt Aafrikas mahalastud ninasarvikut. Ei Delta ega ka teised lennufirmad taha pärast juulikuus Zimbabwes Ameerika hambaarsti poolt halastamatult mahanotitud lõvipoja Cecili skandaali enam jahitrofeesid pardale võtta ega USAsse vedada, kartes looduskaitsjate pahameelepuhanguid ja halba mainet meedias. Knowlton maksis Namiibia valitsusele küttimisloa eest 350 000 dollarit ja kinnitab, et musta ninsarviku laskmine on sealset isendite populatsiooni arvestades just kasulik ning aitab seda tõugu loomade levimist kaitsta ja kontrolli all hoida.

Sagrada Familia saab valmis aastal 2026

Arhitekt Antoni Gaudí (1852–1926) lõpetamata elutöö, juba 144 aastat ehitustellingutes veetnud Sagrada Familia kirik saab valmis aastaks 2026. Nii kinnitas projekti praegune juht Jordi Fauli hiljuti Barcelonas aset leidnud projekti staatuse ja maketi esitlusel. Ehituskulud, mida on igal aastal kuni 25 miljonit eurot, tasutakse potist, kuhu laekuvad lahked annetused ja pääsmete müügist saadud tulud.

Tuleval aastal tehakse algust kuue sisetorni ehitamisega. Väljastpoolt saab neid imetleda siiski alles 2017. aastal. Kõrgeima torni pikkus on 172,5 meetrit.

56aastane Fauli juhib Sagrada projekti juba 2012. aastast ja on arvult üheksas arhitekt sellel ametipostil.

Neogootilike motiividega, modernses stiilis Sagrada katedraal on Barcelona sümbol ja üks kuulsamaid turistiatraktsioone Hispaanias. Hoone on 2005. aastast UNESCO poolt kaitstud maailma kultuuripärandina.

Klaperjaht nudistidele Malaisias

Malaisia võimud on alustanud tõelist nõiajahti Hiina turistidele, kes Borneo (Kalimantani) saarel paljalt looduses ringi uitasid ja rannas vedeledes endast alastipilte tegid. Politsei avastas fotod Facebookist ja otsib koos Interpoli ja Malaisia Immigratsiooniteenistusega liiderlikke nudiste paaniliselt taga. Avalik alastiolek ei ole selles islamimeelses riigis lubatud ega mingilgi määral sallitud tegevus ning kuulub karistamisele.

Wizz Airil kliente üle saja miljoni

Madalate piletihindade ja (jalaruumi) kitsiduse poolest tuntud Ungari odavlennufirma Wizz tervitas neil päevil oma Londonist (Luton) Varssavisse siirdunud lennu pardal reisijat, kelle järjekorranumber päädis kaheksa nulliga. Kõnealune reisija sai firmalt kingiks vautšeri tasuta lennule vabalt valitud sihtkohta. 2004. aastal Budapestis tegevust alustanud firma on 11 aasta jooksul teostanud kokku 657 121 lendu. Tallinna Wizz ei lenda, küll aga Riiga, Vilniusse, Stockholmi, Moskvasse ja Turusse ning veel mitmesse tosinasse Euroopa linna.

Reisidiil

Mõni hea reisipakkumine, mis oli saadaval Kohvri trükkimineku ajal.

ETIHAD:

Invernessist Perthi ja tagasi alates 612 € koostöös Flybega teatud päevadel veebruaris ja märtsis. mytrip.com

AIR FRANCE:

Oslost San Franciscosse ja tagasi Premium Economy klassis teatud päevadel veebruarist juunini 790 €. lastminute.com