Olgu kohe öeldud, et see oli antud loo kirjutaja esimene reis Ameerika Ühendriikidesse.

Ajavahe tõttu algab Miamis õige elu alles siis, kui Eestis töised kohustused lõppenud on, ning näib üsna ebatõenäolisena, et keegi sind kauni õhtusöögi ajal ja ülimõnusas kliimas (25-30 °C) Lincoln Streetil või Ocean Drive'il telefoni teel Eestist tülitama satub.

Mina isiklikult sain päiksepaistet ainult kolmel päeval, sest sattus olema kehv nädal päiksesära poolest, kuid samas oli kogu periood kadestusväärselt soe ja meeldiv. Kahe päeva vältel oli tegu ka Eesti mõistes tormiga, kus meil oleks ammu kõik kodudesse pagenud ja väikelaevad seisma pandud, kuid Miamis, nagu kohalik poemüüja Paul Christopher teadis rääkida, oli see kõigest "pisut tuuline" ilm. See oli huvitav kogemus: kui kõnnid ­Miami tänavatel ja oled Põhja-Euroopast, hakkad paratamatult mõtlema, et mida ütleks Eestis kindlustus, kui sulle suure tuule käes palmi otsast kookospähklikobar pähe kukub. Kookospalme on Miami palju ja igal sammul, nagu ka kookospähkeid tuulise ilmaga keset tänavaid.

Värvikad restoranid ja soodus šoping

Kes soovib nautida erinevaid toiduelamusi, sellele pakub Miami Beach värvikaid võimalusi. Ma ei käinud otseselt gurmeerestoranides, kuid väga kvaliteetset toitu (ohtralt Itaalia kööki) saab nautida suures valikus ning ka eksklusiivseid sushirestorane on mitmeid. Ostukeskused pakuvad aga meie kaubamajadele tugevat konkurentsi, kuna riideid ja paljut muudki on soetada Miami Beachilt väga odav. Kui Eestis ostad ühe särgi, siis seal saad õigete poodide leidmise korral sama tuntud ja tunnustatud kaubamärkide särke sama raha eest kaks kui mitte kolm.

Siit minu küsimus: miks ei ole tänaseni ükski meie reisikorraldaja avastanud Miami Beachi kui sihtpunkti päikese all? Baltikumis peaks ju juba olemas olema lennukid, mis suudaks Tallinnast otse Miamile lennata. Võib-olla aitaks see kaasa ka sellele, et Eestit tuntaks Ameerikas laialdasemalt... Üheks meeldejäävamaks seigaks kujunes reisi jooksul lõunasöök väga heas Itaalia restoranis Quattro, kus teenindaja päris siinkirjutaja ning tema kaaslase päritolu kohta.

Kuuldes vastust "Estonia", järgnes küsimus: "Mis riik see Estonia on? Kas seal elab peale teie kahe veel inimesi?!?"

Seega, head reisikorraldajad... saatke mulle infokiri, kui avate tšarterlennu Tallinn - Miami Beach - paavo(at)vanemuine.ee