Hõrgud rummised canelé maiused, värsked mereveest soolased austrid, aasta läbi pehme kliima, imeline arhitektuur ja traatideta trammid – see on veinipealinn Bordeaux, mille võlusid saime nautida just vahetult enne koroonakriisi algust.

Veinipealinn ise on väga elegantne, täis kirikuid, väljakuid, monumente ning veinibaaridest ja restoranidest palistatud kitsaid tänavaid, kus aastaajast hoolimata on väliterrassidel pisikeste laudade taga tihedalt joogi- ja sööginautijaid. „Toit ilma veinita on kui päev ilma päikeseta,“ on prantslaste seas tuntud ütlus juba ammusest ajast.

Veiniistanduse Château Cos d'Estournel omanik juurutas 19. sajandil uue trendi: „vein, mis tuleb tagasi Indiast“. Paljud veiniärimehed hakkasid tema eeskujul saatma oma märjukest lainetel loksuvatel laevadel sooja kliimaga Indiasse, et kiirendada küpsemist. Pikalt merereisilt Bordeaux’sse naastes oli vein juba joomiseks mõnusalt valmis.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: