1992. aastal esimest korda Keeniasse tulles oli menüüs ka gaselli- ja sebraliha lisaks praegusele eksootikale, krokodilli- ja jaanalinnulihale. Nii et küsimusele, kas olen söönud metsikut liha (bushmeat’i), pean vastama jaatavalt ja tunnistama, et päris hea oli. Sebra oli küll vist liiga palju ringi traavinud, aga gasell see-eest väga mõnusalt mahlane.

Keenias on peaaegu kõigi kultuuride juures tavaline küttida metsikuid loomi ja neid süüa. See pole küll täpselt seadusega lubatud, aga see küttimine ja liha tulel grillimine käib kultuuri juurde. ­Lehmade ja kitsedega karjas olevad poised peavad loomulikuks, et nad püüavad kinni mõne metsiku jänese või põldpüü ja selle siis tulel ära röstivad. Maasaide ja samburude jaoks on otse loomulik, et kui antiloop nende oma loomakarja lähedale sattub savanni rohtu krõmpsutama, siis nad selle omale söögiks tapavad. Viktooria järve lähedal on soised alad, kus sumpavad metsikud sead ja vesivohlud. Kuigi selle ala inimesed, luod, loevad kala oma tavatoiduks, ei ütle nemadki ära ka metsikutest maiuspaladest.

« Avalehele 0 Kommentaari