Aeg: juuli 2008

Hinne: 4

Kui mind sellesuvisele Kagu-Aasia reisile lennutama pidanud OasisHongKong aprillis ebameeldiva uudisena enda pankrotist teavitas, näis tegu olevat vaid esimese kariga eesootaval reisil, kuhu enamus lende olin endale broneerinud erinevaid kohalikke odavfirmasid kasutades.

Majandusuudiseid vaadates tundus, et lendude ärajäämise-firmade kadumise suhtes tuleks ennast korralikult ette valmistada. Kuid Kagu-Aasia sel suvel siiski üllatas - lisaks kõikide lendude õigeaegsele ja turvalisele toimumasaamisele kujunes kirsiks koogi peal viimane lend firmaga Viva Macau (ZG), mille regioonis ette võtta otsustasin.

Kui Jakartas hilisel öötunnil oma väravasse jõudsin, tundus värava taga ootav Boeing 767 vähem kui sajakonna reisija kohta, kes seal koos minuga lendu ootasid, selgelt liiga suur. Ning seda ta oligi. Kuid enamike reisijate jaoks tähendas see võimalust tühjadele pingiridadele heita ning hoolimata öisest lennust siiski mõned tunnid korralikku ööund nautida. Odavlennu kohta üsna haruldane võimalus...

Lisaks loomulikult sõbralikud teenindajad, suured ekraanid ja mõistlikud pardahinnad. Ning kõike seda vähem kui 800 krooni eest. Väikeseks miinuseks ehk ainult see, et neoonrohelise teki eest pidi igaüks 40 pataakase väljaminekuga arvestama.

Omaette elamuseks oli muidugi ka päikesetõusuga samaaegselt Macauley lennuväljale maandumine, mille ainus maan­dumisrada on ehitatud otse keset merd ja ei paista seega andestavat ainsatki maandumiseksimust pilootide poolt. See aga toimis juba ideaalse äratajana, et varahommikust seiklust juba Macauleys jätkata.
http://www.flyvivamacau.com/