Kaheksale

  • 1 suur kaheksajalg
  • 15 pipratera
  • 6–7 loorberilehte
Võta üks suur pott (kuhu terve kaheksajalg kenasti sisse mahub) ja lase vesi koos pipra ja

loorberilehtedega keema. Puhasta kaheksajalg (eemalda silmad ja tindikott) ning kasta kombitsaid kolm korda keevasse vette, et need krussi tõmbuksid. Uputa kaheksajalg potti nii, et see oleks tervenisti vee all, ja keeda keskmisel temperatuuril 50 minutit kuni poolteist tundi (olenevalt suurusest). Küpsusastme proovimiseks lõika iga natukese aja tagant pea küljest tükk, kuni oled

saavutanud soovitud tekstuuri. Jahuta ning lõika kombitsad eraldi portsjoniteks. Pea jäta mereannipasta või -supi jaoks.

Marineerimiseks

  • 7 küüslauguküünt
  • 2 tšillikauna
  • 100 ml valget veini
  • peotäis värsket koriandrit ja peterselli
  • soola, pipart
Prae küüslauk ja tšilli kergelt pruuniks ning lisa valge vein, hakitud koriander ja petersell. Hauta, kuni alkohol on aurustunud, ning seejärel maitsesta soola ja pipraga. Jahuta ning lase kaheksajalal üle öö marineerida. Küpseta kombitsaid kergelt grillil või prae pannil võiga. Serveeri grillitud köögiviljadega.