Boeing 737 on hästi sissetöötatud lennuk, tundub kuidagi toekas ja avar. Ühe teenindusklassiga lend Tallinnast Riiga kestab piisavalt lühikest aega, et mitte tunda puudust pakutavatest söökidest-jookidest, mida mööda libistatavast kärust osta saaks. Teenindajad on püüdlikud – kuigi istun varuväljapääsu järgses reas, pean ära andma ka sooja pärast põlvedele laotatud imeõhukese kilejaki, käekotist rääkimata.

Riiast Frankfurti lendame äriklassis. See tähendab, et Riia lennujaamas saame kasutada Baltic Airi äriklassi lounge'i, kus õhkkond on kordades rahulikum kui sel päeval ja tunnil rahvarohke lennujaama muudes ruumides. Kuidagi väga zen, nii ruumimulje kui kujunduse poolest. Põhimõtteliselt saaks siin kõhu täis süüa – suupistete valik on lai ja meenutab neljatärnihotelli hommikusöögi buffet-lauda. Ka jooke saab valida kõige lahjematest (air Balticu lounge’i eripäraks on, et maailma veesorte tutvustab Water Bar) kõige kangemateni, nii et ilmselt võiks siin end ka üsna uljasse meeleollu tipsutada.Enamik ruumisviibijaist on siiski ninapidi oma sülearvutis ja rüüpab vaid kohvi.

Lennukis – samuti Boeing 737 – tähendab äriklass seda, et kolmeses istmereas istub kaks inimest ja keskmine tool on kaetud kandikuga. Menüüs on loomalihalõigud sinepikastmes eelroana, kilttursk grillitud aedviljade ja anšoovisevõiga pearoana ning piimakreem värskete marjadega magustoiduks. Ega toidule midagi ette heita ole. Kala on hõrk, juurviljade puhul on aimata, et neid on üksjagu aega soojas hoitud. Aga piimakreem on ikka kohe päris hea!

Tagasiteel Frankurdist Riiga vaatan üle ka Frankfurdi lennujaama äriklassi lounge’i. Kujunduselt on see sarnane Riia omaga, kuid joogivalik on märksa kesisem, rääkimata suupistete valikust, milleks on vaid soolapähklid ja kilesse pakitud jahutooted soolakringlitest keeksini. Tagasilennul pakutakse äriklassi reisijaile mozzarella-tomatisalatit, grillitud kana juurviljadega ning kitsejuustupirukat. Nii salat kui praad on värsked ja maitsvad. Pähklitükkidega kitsejuustupirukas hõljub mõnusalt soolase ja magusa piirimail ning liigitub viimase hulka eeskätt tänu õhukesele tumedale keeksimaitselisele põhjale. Mina lennukis veini juua ei armasta, kuid valida olnuks mõlemal suunal kuiva punase Chianti Cabernet’ ja Chardonnay Pinot Grigio vahel

Lend Riiast Tallinna, seekord oluliselt pisema lennukiga, möödub taas ruttu ja kuna lendame harilikust madalamal ja ilm on pilvitu, on huvitav üritada ära tunda tuttavaid kohti. Kokkuvõttes murdis see reis mu eelarvamuse Baltic Airi suhtes ja mõtlesin isegi, et kui Estonian Air peaks tulevikus saama selle lennufirma osaks, mis siis ikka – peaasi, et turvaliselt ja soodsa hinnaga lennata saab. Aga ümberistumisteta lennata on muidugi palju toredam, ajavõidust rääkimata.