FOTOTÕESTUS: Erinevalt Ruslan Boširovist ja Aleksandr Petrovist on autoril fototõend oma viibimisest Salisbury katedraalis.
Kuna ehitus viidi lõpule 38 aastaga, on katedraali ehitusel kasutatud ainult ühte arhitektuuristiili – varainglise kõrgustesse sirutuvat gooti stiili. Kuid kui Boširov ja Petrov oleks tõesti katedraali sees käinud, poleks nad saanud raamatukogu vältida – seal on hoiul üks neljast säilinud Magna Carta koopiast. Magna Carta on Inglismaa kuninga John Maata 1215. aastal välja antud õigusakt, millega võeti Inglise kuninga võimu vähemaks; dokument, mida peetakse demokraatia alustalaks.
KÕRGEIM KOGU SUURBRITANNIAS: Salisbury katedraal kogu oma ilus.
Pühakoja 123meetrine torn võib küll olla kõrgeim kogu Suurbritannias, kuid Magna Carta on see, mille tõttu Salisbury katedraal on kuulus; see on see, mis meelde jääb.

Kui Boširov ja Petrov võtsid sihiks Salisbury, pidanuks nad teadma sedagi, et katedraali lähedal asuvas koolimajas töötas kirjanik William Golding, julmadest lastest rääkiva „Kärbeste jumala“ autor. See võis muidugi märkamata jääda, sest nagu Boširov ja Petrov märkisid, olid nad lumetormi tõttu kaunis külmunud ja läksid ruttu tagasi Londonisse. Väike küsimus on, et milline lumi ja milline torm, sest turvakaameraga jäädvustatud piltidel pole Boširovi ja Petrovi jalge all lund üldse nähagi.

Meie käisime Salisburys juulis, kui Inglismaal oli põud kestnud 47 päeva ning kogu katedraali ümbritsev muru oli kollaseks kuivanud. Ainsad, kes muidu inimtühjas linnas elu kuulutasid, olid kuugavad kaelustuvid.