Skyteami kuuluv Aeroflot müüb nüüdsest oma pileteid Austraaliasse ja Uus-Meremaale ja seda vahepeatusega Hiinas. Edasilende toimetab alliansipartner China Southern. 2008. aastal koostööd alustanud firmad viivad reisijad SU lennukoodi all Moskvast Aucklandi, Melbourne’i ja Sydneysse sujuva ümberistumisega Guangzhous, kust saavad pikamaalennuga Okeaaniasse ühineda ka Wuhani ja Urumqi kaudu saabunud transiitlased.

Times Square’i uusim hotell tuleb üüratu reklaamplaadi taha

New Yorgi epitsentri, ööpäev läbi kirkas LED-reklaamide valguses sädelev Time Square saab juurde uue hotelli. Tohutu hotelli- ja meelelahutuskompleks The Marriott Edition Time Square aadressiga 20 Times Square paikneb 47. tänava ja 7. avenüü nurgal ja on varjunud üheksakorruselise maja kõrguse ekraani taha, lubades ööbijaile „elektrit ja Suure Õuna eklektilise vaibi tunnetust“. Muide, linna suurima ja pidevalt reklaami edastava hiigelekraani enda käive võib kuuldavasti küündida 35 000 dollarini minutis!

Rootsis juhitakse lennujaama­liiklust ka virtuaalselt

Rootsi Lennundusamet LFV lisab kaug­juhtimise teel kontrollitava lennuliiklusega kohalike aerodroomide nimekirja veel neli nime: Malmö, Östersund, Umeå ja Kiruna. Esimene „digitaalse“ kontrollitorniga lennuväli oli 2015. aastal Sundsvalli lennuplats, millele järgnesid Örnsköldsvik ja Linköping. Piirkondlike lennujaamade liiklust kontrollib kaamerate ja kuvarite abil erimeeskond Stockholm-Arlandast.

LOT avab esimese õhuvärava Poola ja Singapuri vahel

Poola LOT teatas pidulikult, et lükkab järgmisel aastal käima otsereisid Varssavist Singapuri. Avalend peaks aset leidma 15. mail ja pärast seda vaadatakse, kas suurendada lennutihedust kahelt korralt nädalas neljale. Reis LO67 stardib Poolast hilisõhtul, kell 23 ja saabub „Lion Citysse“ kell 16.40 kohaliku aja järgi – tagasilend Varssavi suunas on planeeritud väljuma viis minutit üle kesköö. „Aasia on Ida-Euroopast (Ungari, Tšehhi, Balkani ja Balti riikidest) tulevate LOTi klientide hulgas üha suureneva tähtsusega,“ ütles LOTi pressiesindaja. Singapore Changi lennuvälja prognooside kohaselt on neil 2018. aasta keskpaigas Euroopaga otseühendusi kokku 18 Euroopa linna, mida toimetab 12 eri lennufirmat.

Reisidiilid

WIZZ AIR:

edasi-tagasi lennud Budapestist Astanasse Kasahstanis alates 88 € jaanuarist märtsini. wizzair.com

THOMSONFLY (TUI):

edasi-tagasi lennud Helsingist Roheneemesaartele (Sal) alates 235 €
11.–25. detsember. tui.fi

AEROFLOT:

edasi-tagasi lennud Helsingist Irkutskisse veebruarist septembrini alates 336 €. mytrip.com

CONDOR:

edasi-tagasi lennud Düsseldorfist Dominikaani Vabariiki (La Romana) alates 135 € 1.–15. detsember. lturfly.com