Bahama saartel Exumas asuv Grand Isle Resort & Spa pakub oma külastajatele võimalust ühendada meeldiv närvikõdi kasulikuga, hakates teadusliku missiooni raames märgistama saarestiku vetes ringi tiirutavaid haikalu, et nende liikumist ja asukohti paremini jälgida. Eksperimendi algataja on mittetulundusühing Beneath the Waves.

Hiinlased loobivad õnnetusemünte

Kui õnnemünt Rooma Trevi purskkaevu visata, pidavat soovid täituma. Hiinas jõudis keegi 28aastane ebausklik aga hoopis kohtu ette, kuna arvas olevat heaks endeks, kui veidi metallraha lennuki mootorisse loobib. Lu-nimeline reisija investeeris hea õnne nimel lennuki turbiini kaks jüaani, mis läks lennufirmale kuluka tehnokontrolli kujul maksma ligi 20 000 eurot ja kahjustas 160 inimese reisiplaane, kelle lend ära jäi. Kui irooniline see ka poleks, kannab kõnealune lennufirma nime Lucky Air.

Juunis 2017 loopis keegi 80aastane proua Pudongi lennuväljal China Southerni lennuki poole samuti peenraha, põhjustades sellega reisi neljatunnise hilinemise.

Kondoritiivul Mauritiusele

Peamiselt puhkusereisijaid teenindav Saksa lennufirma Condor alustab sügistalvisel hooajal liinilende Münchenist Mauritiusele. India ookeani saareriiki lennatakse kord nädalas vanema põlve lennumasina Boeing 767-300 abil. Lisaks Mauritiusele teenindab Condor ka Havannat, Cancuni, Punta Canat ja mitmesuguseid Euroopa sihtkohti. Tallinnast on Münchenisse reegli­pärased ja head ühendused.

Radisson kergitab Varssavis taset

Radissoni hotellide grupp esitleb maikuus Poola pealinnas praegu veel renoveeritavat hotelli, mis hakkab kuuluma kõrgetasemelisse Radisson Collectioni kategooriasse. Seni kuulus 311 numbritoaga valdus Varssavi ärikvartalis mõni pügal madalama tasemega Radisson Blu hotellide hulka.

Reisidiilid

NORWEGIAN: edasi-tagasi lennud Helsingist Tel Avivi alates 118 € teatud päevadel maist oktoobrini. norwegian.no

SAS: edasi-tagasi lennud Tallinnast, Vilniusest või Riiast New Yorki alates 281 € üksikuil päevadel märtsist juunini. travelgenio.com