Antarktika pingviinid hädas inimestelt saadud haigustega

Lõunamandril korraldatud uuringud näitavad, et sealsed linnud kannatavad üha sagedamini teadlastelt ja turistidelt saadud nakkushaiguste, näiteks salmo­nelloosi all. Haiguste levik võib ühes pingviini­koloonias kiiresti eskaleeruda. Barcelona teadlased vaatlesid kolm aastat väldanud eksperimendi käigus kuutsada jäise maailmajao elanikku.

Ristlus­laev päästis hätta sattunud kalastajad

PÄÄSTETUD: Empress of the Seas meeskond merehädalisi aitamas.
Hoolimata tormisest ilmast vahetas Royal Caribbeanile kuuluv ristluslaev Empress of the Seas ühel jõulueelsel päeval ootamatult kurssi, et päästa kaks juba 20 päeva merel ulpinud ja asukohataju kaotanud meresõitjat, vahendab Miami Herald. Reisilaev oli teel Grand Caymanilt Jamaica poole, kui laeva radaritel märgati anomaaliat, mis osutus abivajavaks kalapaadiks. Empress saatis kohe välja päästesalga ning eksinud kalastajad vinnati laeva pardale taastuma.

Pardal olnud USA meteoroloog paigutas päästeoperatsiooni pildid Twitterisse ega olnud kiitusega kitsi.

Air France vabastab pagasist juba vaksalis

Air France avas Pariisi südames olevas Gare du Nordi rongijaamas kioskid, kus järgmisel päeval või sama päeva õhtul Charles de Gaulle’i lennujaama tõttavad reisijad saavad oma pagasi ära anda. Eriti mugavaks teeb teenus nende elu, kes hommikul rongiga valguselinna saabuvad ja lendama peavad alles hilistel tundidel: nende käsutuses on terve päev muretult Pariisis kolada.

Air France küsib esimese kohvri eest 15 eurot ja lisapagasi eest 10 eurot. Kohvrid saab ära anda 30 kuni 8 tundi enne lennu väljumist. Pagasilett asub jaama 3. perrooni juures ja on avatud 10st 19ni.

MAAILMA PARIM: Strasbourgis asuv restoran Au Crocodile

Tripadvisor kinnitab, et Euroopa ja kogu maailma parim restoran praegusel hetkel on Strasbourgi Notre Dame’i katedraalist paarisaja meetri kaugusel asuv Au Crocodile. Sealne noor andekas peakokk on pea segi ajanud ka kõige kriitilisematel reisijatel, saates laudadele kunstipäraseid amüüse, mis on kokku pandud täidetud tomatitest, krabidest, metstuvide koibadest, vähjakaeltest ja muudest kohalikest delikatessidest. Traveler’s Choice’i auhinna pälvinud restoran on lugejate sõnul „absoluutse gastronoomia tempel“. Krokodilli einela asub aadressil Rue de l’Outre 10, kuid vaba laua saamine pole pikalt ette reserveerideski kerge.

Paremuselt teine ja kolmas restoran asuvad Hispaanias ja need on Martin Berasategui Lasartes ja El Celler de Can Roca Gironas.

Rovaniemisse saab varsti ka Istanbuli kaudu

Turkish Airlines paneb 5. detsembrist 2019 käima lennuliini Istanbul-Rovaniemi. Jõuluvanalinna viivat lendu opereeritakse kolmel korral nädalas – teisipäeviti, neljapäeviti ja pühapäeviti. Turkish saab esimeseks lennufirmaks, kes hakkab Lapimaale lennutama ka äriklassis.

Reisidiilid

SKYTEAM: edasi-tagasi lennud äriklassis Stockholmist Bangkokki alates 1519 € ja Tallinnast alates 1646 € paljudel kuudel 2019. aasta kahes viimases kolmandikus. klm.com

SHENZHEN AIRLINES: mitme peatusega lennud Londonist Shenzheni ja sealt edasi kolmandasse Aasia sihtpunkti (Jakarta, Phuket, Phnom Penh, Kuala Lumpur vms) naasmisega jaanuarist juunini alates 344 €. wedoflights.com

LEVEL: ühe suuna lennud Barcelonast Bostonisse teatud päevadel jaanuarist aprillini alates 92 €. es.travelgenio.com