Marriott International laieneb Istanbulis ülikiiresti: hiljuti linna Euroopa-poole peal, Taksimi väljaku vahetus läheduses avatud Istanbul Sisli on arvult juba seitsmes valdus selles linnas. Uus, 11-korruseline ja 259 toaga viietärnihotell sisaldab muuhulgas türgi sauna, tenniseväljakut, spaad, mitut restorani ja kopterite maandumisväljakut hotelli katusel.

SriLankan Airlines 1. aprillist oneWorldis

Rahvusvahelisest naljapäevast alates kuulub oneWorldi allianssi täieõiguslikult ka Sri Lanka lennukompanii. Mussoonenäinud lennukitega (kuid sooja teenindusega) Sri Lankan lisab alliansi lennuvõrku kaks uut sihtkohta – Hambantota Internationali Sri Lankal ja Tiruchirapalli Indias.

Kes kui vabalt reisib?

Britid, soomlased ja rootslased on maakera kõige vabamad kodanikud, kui asi viisavaba reisimist puudutab – nii kinnitab Henley Globali statistika. Neile kolmele on 173 riigi uksed ilma eelneva viisakleepsu muretsemiseta valla. Ka Madalmaade esindajad skoorivad 2013. aasta seisuga selles valdkonnas kõrgelt (171 riiki). Ladina-Ameerikas domineerib Venezuela rahvas (128), venelased saavad viisavabalt sisse 95 riiki, hiinlased vaid 44 riiki ning suurima umbusalduse all kannatavad Afganistani passidega reisijad (28 viisavaba riiki). Eestlased (koos lätlaste ja hongkonglastega) on ilma viisata teretulnud 153-le maailma maale, kuid viis endist idabloki riiki (Slovakkia, Sloveenia, Poola, Ungari ja Tšehhi) on meist selles edetabelis ette jõudnud.

Henley täielik aastaaruanne asub aadressil www.henleyglobal.com/files/download/VISA_Index_2013_Web.pdf.

Americani ja JetBlue abielu lahutatakse

Lennufirma American Airlines peakorterist Dallas Forth-Wothis tulnud teate kohaselt katkestatakse 1. aprillist partnerlus ja edasine lennukoodide jagamine JetBlue’ga, mis toimus peamiselt Bostonit ja New Yorki (JFK) teenindavatel lendudel. Lahutuse motiiviks arvatakse olevat fakt, et American kuulub allianssi oneworld, JetBlue pole aga kaasatud ühtegi suurde allianssi, kuid kuulub 60 protsendi ulatuses Lufthansa Grupile, kes on konkureeriva Star Alliance’i tähtsamaid tegijaid.