Colosseum on 48,5 meetrit kõrge ja tema läbimõõt on 188 korda 156 meetrit. Restaureermistöödega loodetakse valmis saada aastaks 2015.Unehõlmas tagasi PakistaniPakistani lennufirma PIA reisil Lahorest Pariisi tukkuma jäänud prantslanna lennutati kogemata Lahoresse tagasi – meeskond ega koristajatebrigaad teda kahetunnise peatuse ajal lennukit tühjendades väidetavalt ei märganud.

Proua toibus alles Lahore lennujaama passikontrollis. Kahtlustatakse, et meeskond avastas apsu juba teel tagasi, kuid eitab seda oma ebaprofessionaalsuse varjamiseks. PIA süüdistab intsidendis Charles de Gaulle’i maapealset personali.

Firma kulul pandi reisija uuesti pardale ja ta saabus teist korda Pariisi täiesti ärganuna, olles reisinud 18 tundi ja läbinud 12 000 kilomeetrit.Macchu Picchu tahab uut lennuväljaPeruu president Ollanta Humala avalikustas otsuse ehitada riigi suurima turismimagneti, inkade templikompleksi Macchu Picchu vahetusse lähedusse Chinchero linna uus lennujaam. Olemasolev regionaalne lennujaam ei vasta tänapäeva normidele ning on suuteline vastu võtma vaid päevavalguses saabuvaid lende. Peruu valitsus kavatseb uude lennujaama investeerida umbes 460 miljonit dollarit.

Presidendi otsus on mõnevõrra vastuolus hiljutiste signaalidega, mille kohaselt on Macchu Picchu varemed hävimisohus ning vajavad kaitset ja massiturismi piiramist sellesse piirkonda tervikuna.Icelandair laiendab haaretIslandi lennukompanii Icelandair alustab eeloleval kevadsuvel hooajalende Alaskasse: 15. maist septembri keskpaigani toimuvad otsereisid marsruudil Reykjavík-Anchorage kaks korda nädalas. Euroopas lisanduvad firma teenindusvõrku Šveits ja Venemaa – samuti kaks korda nädalas: 1. juunist lähevad käiku ühendused Zürichisse ja Peterburi.“Arrogantsed konnad’’Enamik Prantsusmaal reisinud või puhkust veetnud välismaalasi peavad prantslasi ebaviisakaks, halbade kommetega rahvuseks. Sellisest reputatsioonist puudutatuna alustas Pariisi Transpordinõukogu RATP ulatuslikku kampaaniat võitlemaks ebasõbralikkusega ja halbade maneeridega ning päästma Prantsusmaa au rahvusvahelisel areenil. Linn riputati täis plakateid, kus kujutatakse pariislasi ülbe olekuga, ebakultuursete loomafiguuridena, keda pelglikud turistid hämmeldusega seiravad. Samad fotomontaažid on allalaaditavad ka spetsiaalselt ülesseatud veebileheküljelt. Pariislasi peetakse Euroopa kõige jämedamateks inimesteks, kes kisendavad asotsiaalselt täislaetud bussides oma mobiilidesse, sülitavad tänavale ja eiravad kõiki ühiskondlikke moraali- ja eetikanorme.Inglise hommikueine on kulukasPeekon, munad, oad, seened, vorstid, tomat, kartulikoogid ja röstisai ehk Full English Breakfast on Briti hotellides kole kulukaks läinud ja võib kohati maksta rohkem kui 25 eurot, kinnitavad hiljutised turu-uuringud. Viietärnihotellides on selle rahvusroa hind ligi 35 eurot ja absoluutse lae on saavutanud Jumeirah Carlton Londonis, kus küsitakse traditsioonlise hommikusöögi eest 50 eurot. Odavaima hommikueinega hotelliks nimetati The Levin in Knightsbridge (12,50 eurot).