UNESCO lisas oma maailmapärandi nimistusse Sitsiilia saare idaosas kõrguva, 3300meetrise ja vahelduva eduga tuld purskava Etna vulkaani. Etna vanuseks hinnatakse

500 000 aastat ja ta on aktiivne olnud juba umbes 2700 aastat. Lisaks Etnale said UNESCO kaitse alla ka Tadjikistani Rahvuspark Hiinas, Tian Shani mäekurus, 4 miljonit hektarit tühermaad Namiibias ja Sonora kõrb Mehhikos. UNESCO aastakokkutulek toimus seekord Kambodžas, osales 950 organisatsiooni liiget.


United unustas vetsupaberi

Lennukompanii United reputatsioon sai parasjagu kannatada, kuna lennufirma varustajad unustasid 16. juunil kümnetunnisele lennule San Francisost Londonisse kaasa laadida piisavalt WC-paberit. Peaaegu pooltes tualettides tuli reisijatel hakkama saada oma vahenditega või kokteiliklaasi alla mõeldud salvrätikutega, millel olev Unitedi uut äppi reklaamiv promokiri kahemõtteliselt “näppudel lennata lasta” soovitas. Puudujääk elementaarses varustuses tuli ilmsiks alles siis, kui lend UA931 juba ookeani kohal hõljus. United on rõhutanud, et kõige olulisemaks peeti graafikujärgset sihtkohta jõudmist ning et kaebusi hiljem ükski klient ei esitanud.


SAS ja Airbus sõlmisid kokkuleppe

Euroopa suurim lennukitehas Airbus ja SAS kirjutasid alla kokkuleppele, mille kohaselt telliti lennukiehitajalt 12 tuliuut A350 ja A330 tüüpi lennukit, mis peavad valmis saama ja lennukiparki lisanduma hiljemalt 2015. aastaks. Nende saabumine viib SASi pikamaalende teostavate lennukite pargi taas maailmaklassi lähistele.


Šveitsi kvaliteet

Pärast aastaid kestnud diskussioone kehtestas Šveitsi Konföderatsiooni Riiginõukogu viimaks riigis toodetud kaupadele kvaliteedinormi. Maailmakuulsad Šveitsi kellad ja taskunoad saavad vastava kvaliteedimärgi alles siis, kui vähemalt 60 protsenti neist on tehtud Šveitsi territooriumil, ja ehtne Šveitsi biifsteek kiidetakse heaks vaid siis, kui tema valmistamiseks ohverdatud lehm on rohelistel alpikarjamaadel rohtu ahminud vähemalt poole oma elust. “Swiss Made” märki kandvaid tooteid peetakse reeglina maailmas kõige paremateks, vastupidavamateks ja ka kallimateks kaubaartikliteks.


Aeroflot võib Skyteamist lahkuda

Vene ajakirjanduse teatel ei ole Aeroflot rahul oma rolliga Delta Airlinesi poolt domineeritavas Skyteami alliansis ja võib anda sisse “abielulahutuse”. Kõige tõenäolisemalt üritaks Aeroflot end sellise arengu puhul sisse seada Star Alliance’is. Skyteamis väidetakse Aerofloti enim häirivat see, et Delta ei luba Aeroflotil enda jaoks olulisel USA turul müüa pileteid nii odavalt, kui vene lennuliin seda teha ihkaks.


Air France avab otseliini Panamasse

Lennufirma Air France teatas, et hakkab alates 25. novembrist teostama otselende Pariisist Kesk-Ameerika kuulsa kanali lähistel asuvasse Panama Citysse. Reise opereeritakse Boeing 777-200 tüüpi lennukitega kolm korda nädalas. Koos partnerfirmaga KLM kasvab otsereiside arv Euroopast Tocumeni lennujaama niisiis kümne korrani nädala jooksul. Panama turism teeb viimastel aastatel suuri edusamme. Aprillis lisandus prantslaste lennufirma sõiduplaani teine uus sihtkoht Ladina-Ameerikas, ­Uruguay pealinn Montevideo.